Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

«Ο Λαυρεντιάδης μας εξαπάτησε, όπως εξαπάτησε και την ΤτΕ που ενέκρινε τον Λαυρεντιάδη και αποδεχόταν τα δάνεια ως collaterals στην ΕΚΤ» δήλωσε ο Α. Αθανάσογλου (πρώην αντιπρόεδρος της Proton bank) που κρίθηκε προφυλακιστέος

tags :
 «Ο Λαυρεντιάδης μας εξαπάτησε, όπως εξαπάτησε και την ΤτΕ που ενέκρινε τον Λαυρεντιάδη και αποδεχόταν τα δάνεια ως collaterals στην ΕΚΤ» δήλωσε ο Α. Αθανάσογλου (πρώην αντιπρόεδρος της Proton bank) που κρίθηκε προφυλακιστέος
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μας εξαπάτησε, όπως εξαπάτησε τις θεσμικές αρχές την ΤτΕ και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και τις εταιρίες Ορκωτών Ελεγκτών τόνισε στην απολογία του ο Αντώνης Αθανάσογλου πρώην αντιπρόεδρος στην Proton bank και συγκατηγορούμενος για την υπόθεση Proton bank.
Η δικαστής στην οποία απολογήθηκαν χθες Αθανάσογλου, Κολλίντζας και Σαραμαντής πρώην στελέχη της Proton bank άκουσε για πρώτη φορά την αναφορά ότι εξαπατήθηκαν.

Η αναφορά αυτή υπήρχε και στο υπόμνημα που είχαν καταθέσει τα πρώην στελέχη της τράπεζας.
Επίσης άκουσε για πρώτη φορά ότι εξαπατήθηκαν η ΤτΕ και οι αρμόδιες αρχές.
«Ο Λαυρεντιάδης βρέθηκε πρόεδρος στην Proton bank και βασικός μέτοχος κατόπιν έγκρισης της ΤτΕ. Η διαδικασία αξιολόγησης του καθυστέρησε αλλά στο τέλος εγκρίθηκε η πώληση των μετοχών από την Πειραιώς στον Λαυρεντιάδη.
Εμείς κατηγορούμαστε ότι με τις υπογραφές μας διευκολύναμε τον Λαυρεντιάδη αλλά λέμε εμείς εξαπατηθήκαμε.
Η ΤτΕ διενεργούσε ελέγχους τακτικότατα στην τράπεζα ενώ τα δάνεια του Λαυρεντιάδη κατέληγαν στην ΕΚΤ ως εγγύηση για να λαμβάνει ρευστότητα η Proton bank. Η ΤτΕ δεν έκανε κάτι λάθος ή μεμπτό εξαπατήθηκε όπως εξαπατήθηκαν πολλοί άλλοι».

Είναι γεγονός ότι ο Αθανάσογλου δεν κατηγορείται ότι πήρε χρήματα, ή υπεξαίρεσε αλλά ως διοίκηση υπέγραφε για να μπορεί ο Λαυρεντιάδης να λαμβάνει δάνεια.
Όμως δεν έχει υπάρξει στοιχείο που να αποδεικνύει ότι έλαβε χρήματα ή είχε όφελος όταν μάλιστα 2 φορές ο Λαυρεντιάδης….περιθωριοποίησε την διοίκηση Αθανάσογλου.
Ωστόσο η ανακρίτρια αποφάσισε ότι πρέπει να προφυλακιστούν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ένοχοι.
Εμείς δεν θα πάρουμε θέση επί του ζητήματος, ούτε μπορούμε ούτε δικαιούμαστε.
Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί προσεχώς.
Ωστόσο η δικαιοσύνη πρέπει να αποφανθεί με τρόπο ώστε να καταδικάσει τους πραγματικούς ενόχους όσους παρανόμησαν αλλά να αξιολογήσει με δικαιοσύνη αυτούς που ίσως να εξαπατήθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης