Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Μήνυμα ζωής από Εθνική Τράπεζα και Βιότυπο: Η πρόληψη σώζει ζωές!

Μήνυμα ζωής από Εθνική Τράπεζα και Βιότυπο: Η πρόληψη σώζει ζωές!
Το πρόγραμμα επιβράβευσης go4more και τα Ιατρικά Διαγωνιστικά Κέντρα Βιότυπος προσφέρουν στα μέλη του προγράμματος ένα σημαντικό κίνητρο
Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές... «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν» διακήρυττε ο Ιπποκράτης.
Στις μέρες μας, λοιπόν, όπου η επιστήμη έχει κάνει τεράστια πρόοδο, η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διατήρηση της καλής υγείας και ταυτόχρονα στη μείωση των παραγόντων κινδύνου.
Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος έχουν καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως οι μήνες πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και του σακχαρώδη διαβήτη, αντίστοιχα.
NBG_2022_BIOTIPOS_KARKINOS_TOU_MASTOU-02.png
Από την μία πλευρά, ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος του γυναικείου πληθυσμού στις ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου. Στη χώρα μας έχουμε περισσότερες από 5.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου μαστού κάθε χρόνο.
Η νόσος αποτελεί συνολικά τη δεύτερη αιτία θανάτου των γυναικών από κακοήθες νεόπλασμα και την πρώτη αιτία θανάτου για τις γυναίκες μεταξύ 45 και 60 ετών.
Όμως όσο νωρίτερα διαγνωστεί ένας καρκίνος του μαστού, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα επιτυχούς θεραπείας του.

Χωρίς διάγνωση περίπου 350 εκατομμύρια ασθενείς στον κόσμο!

Από την άλλη πλευρά, ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση, που χαρακτηρίζεται από διαταραχή του μεταβολισμού των υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών.
Η κύρια και κοινή διαταραχή σε όλες τις μορφές διαβήτη είναι η υπεργλυκαιμία, δηλαδή οι αυξημένες τιμές σακχάρου στο αίμα.
Περισσότερα από 350 εκατομμύρια άτομα, πάσχουν σήμερα από σακχαρώδη διαβήτη παγκοσμίως, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν οι μισοί από αυτούς είναι αδιάγνωστοι.
Και σε αυτή την περίπτωση, οι επιστήμονες τονίζουν ότι πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πάθησης.
NBG_2022_BIOTIPOS_2-02_4.png
Το πρόγραμμα επιβράβευσης go4more της Εθνικής Τράπεζας και τα Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα Βιότυπος, μας υπενθυμίζουν τη σπουδαιότητα της πρόληψης και προσφέρουν στα μέλη του προγράμματος ένα σημαντικό κίνητρο.
Συγκεκριμένα, με τη χρήση των καρτών της Εθνικής Τράπεζας κερδίζετε 10% σε go4more πόντους στο κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων. Έτσι, μπορεί κανείς να κάνει τις εξετάσεις του και να κερδίσει πόντους που εξαργυρώνονται σε περισσότερες από 7.500 συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης