Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

ΜΗΤΕΡΑ: Πρωτοποριακή εφαρμογή της κρυομυόλυσης στην Ελλάδα, για τη θεραπεία αδενομύωσης της μήτρας

tags :
ΜΗΤΕΡΑ: Πρωτοποριακή εφαρμογή της κρυομυόλυσης στην Ελλάδα, για τη θεραπεία αδενομύωσης της μήτρας

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στο ΜΗΤΕΡΑ η πρώτη στην Ελλάδα, ελάχιστα παρεμβατική θεραπεία της κρυομυόλυσης σε ασθενή με συμπτωματική αδενομύωση και ινομυώματα της μήτρας, από τον Δρ. Μάριο Μαρκόπουλο, Μαιευτήρα – Γυναικολόγο, με εξειδίκευση στην Κρυομυόλυση και την Ενδοσκοπική Χειρουργική,  Επιστημονικό Συνεργάτη του ΜΗΤΕΡΑ.
Η θεραπεία έγινε λαπαροσκοπικά, ήταν αναίμακτη και ανώδυνη και η ασθενής επέστρεψε στο σπίτι της, την ίδια μόλις ημέρα μετά από ολιγόωρη νοσηλεία στο ΜΗΤΕΡΑ. Η βελτίωση της συμπτωματολογίας της ασθενούς ήταν άμεση από την πρώτη κιόλας περίοδο μετά τη θεραπεία.
Συγκριτικά με την κλασική ανοικτή και λαπαροσκοπική χειρουργική θεραπεία της αδενομύωσης και των ινομυωμάτων, η κρυομυόλυση έχει σημαντικά μικρότερη διάρκεια ως επέμβαση, είναι αναίμακτη, δεν έχει μετεγχειρητικό πόνο, και απαιτεί νοσηλεία λίγων μόνο ωρών. Στα πλεονεκτήματα της μεθόδου συγκαταλέγονται επιπρόσθετα η αποφυγή της νοσηρότητας και των πιθανών επιπλοκών της βαριάς ή ριζικής χειρουργικής θεραπείας (αφαίρεση αδενομύωσης, ινομυωμάτων ή μήτρας), η ταχύτατη ανάρρωση και επιστροφή στην καθημερινή δραστηριότητα,  ενώ παράλληλα η μέθοδος της κρυομυόλυσης σέβεται την επιθυμία πολλών γυναικών να διατηρήσουν τη μήτρα τους.
Όπως επισημαίνει ο Επιστημονικός Συνεργάτης του ΜΗΤΕΡΑ, Δρ. Μάριος Μαρκόπουλος: «Η κατάλληλη για κάθε γυναίκα θεραπεία των ινομυωμάτων αλλά και της αδενομύωσης θα πρέπει να εξατομικεύεται και να λαμβάνονται υπόψιν διάφοροι παράγοντες. Σήμερα στο ΜΗΤΕΡΑ, εφαρμόζεται η πρωτοποριακή θεραπεία της κρυομυόλυσης με εξειδικευμένο εξοπλισμό και ειδική εκπαίδευση και εμπειρία από τον χειρουργό στη τεχνική αυτή με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και την ασφαλή εφαρμογή της θεραπείας σε κάθε ασθενή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης