Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Στις κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας έριξε το μπαλάκι η ΕΚΤ - Αίτημα διάσωσης από τη Μαδρίτη έως τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου προβλέπει η Barclays Capital – Δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης Monti η διάσωση…προς το παρόν

Στις κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας έριξε το μπαλάκι η ΕΚΤ -  Αίτημα διάσωσης από τη Μαδρίτη έως τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου προβλέπει η Barclays Capital – Δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης Monti η διάσωση…προς το παρόν
Μια μεγάλη συζήτηση γύρω από το χρόνο υποβολής του αιτήματος διάσωσης από Ισπανία και Ιταλία, άνοιξε η ανακοίνωση του OMT από την ΕΚΤ.  Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι της Barclays Capital.
Το μπαλάκι στο γήπεδο των κυβερνήσεων σε Ιταλία και Ισπανία πέταξε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την ανακοίνωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων (OMT).
«Οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι έτοιμες να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς EFSF/ESM στην αγορά ομολόγων,  όταν προκύψουν ιδιαίτερες περιστάσεις στις χρηματαγορές και κίνδυνοι γα την χρηματοπιστωτική σταθερότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Darghi κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου την περασμένη Πέμπτη.
Η κίνηση της ΕΚΤ όχι μόνο προκάλεσε ράλι ανακούφισης στις αγορές, αλλά άνοιξε και μα μεγάλη συζήτηση γύρω από  το χρόνο υποβολής του αιτήματος διάσωσης από την Ισπανία και την Ιταλία.
Οι οικονομολόγοι της Barclays Capital, προβλέπουν ότι η Ισπανία θα υποβάλει το επίσημο αίτημα έως τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 18-19 Οκτωβρίου, ενώ εκτιμά ότι έχουν δρομολογηθεί οι συζητήσεις ανάμεσα στην ισπανική κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Ωστόσο, όσον αφορά την Ιταλία εκτιμούν ότι το αίτημα διάσωσης δεν βρίσκεται στην ατζέντα της κυβέρνησης Monti προς το παρόν. Υπάρχει ωστόσο πιθανότητα να αρχίσουν οι συζητήσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο του 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης