Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Απαντήσεις σε ερωτήματα για την αυξητική στήθους

tags :
Απαντήσεις σε ερωτήματα για την αυξητική στήθους
Eξηγεί ο κ. Θάνος Κοντογιάννης, Πλαστικός Χειρουργός

stithos.JPGΜε αισθητική χειρουργική επέμβαση έχουμε την δυνατότητα της αύξησης του μέγεθος του γυναικείου στήθους χρησιμοποιώντας προθέσεις σιλικόνης.
Με τον τρόπο αυτόν, την αυξητική στήθους, ο μαστός αυξάνεται σε όγκο, γίνεται πιο στητός και έχει την εικόνα ενός συμμετρικού όμορφου στήθους.
Οι προθέσεις σιλικόνης χρησιμοποιούνται σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας.
Έχουν σχήμα στρογγυλό ή σταγόνας και αποτελούνται από περίβλημα σιλικόνης με περιεχόμενο από σιλικόνη ή φυσιολογικό ορό, εξηγεί ο κ. Θάνος Κοντογιάννης, Πλαστικός Χειρουργός, ο οποίος απαντά στις απορίες που θα είχε κάθε γυναίκα που θα ενδιαφερόταν για μια τέτοια επέμβαση.

Πού απευθύνεται και σε ποιες ηλικίες;

Η επέμβαση αυτή απευθύνεται συνήθως σε νέες κοπέλες που έχουν μικρό ή ανύπαρκτο στήθος ή σε γυναίκες με μικρό χαλαρό στήθος ή άδειο πτωτικό στήθος μετά από απώλεια βάρους ή μετά από εγκυμοσύνες. Στις γυναίκες αυτές, δημιουργείται συχνά ένα αίσθημα κατωτερότητας. Δεν είναι λίγες οι φορές που παραδέχονται στη συζήτησή τους με τον πλαστικό χειρουργό ότι ντρέπονται να κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι στην παραλία φορώντας το μαγιό τους, ενώ, σε μικρότερες ηλικίες, έχει τύχει να δηλώσουν ότι αποφεύγουν να δημιουργήσουν σχέσεις, επειδή δεν νιώθουν άνετα με το στήθος τους. Οι συνηθέστερες ηλικίες που ζητούν αυξητική στήθους είναι μεταξύ 18 και 50 ετών. Επίσης, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η συγκεκριμένη αισθητική επέμβαση απευθύνεται και σε άτομα του τρίτου φύλου, όταν έχουν αποφασίσει και έχουν την κατάλληλη ψυχολογία να αποκτήσουν γυναικεία χαρακτηριστικά. Οι προθέσεις σιλικόνης χρησιμοποιούνται επίσης σε επανορθωτικές επεμβάσεις για διόρθωση ασύμμετρων μαστών, καθώς και σε αποκατάσταση μετά μαστεκτομή.

Είναι ακίνδυνες οι προθέσεις σιλικόνης;

Έπειτα από συζητήσεις και έρευνες που έγιναν κυρίως στις ΗΠΑ από το FDA (Εταιρία Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων), διαπιστώθηκε ότι οι προθέσεις σιλικόνης είναι ακίνδυνες, δεν δημιουργούν παρενέργειες στον οργανισμό ή κακοήθειες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην αισθητική χειρουργική όσο και στην αποκατάσταση των μαστών μετά από μαστεκτομή.

Η επίσκεψη στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού

Αρχικά, ο γιατρός πρέπει να διαπιστώσει ότι η απόφαση για την επέμβαση είναι δική σας, δηλαδή είναι κάτι που το θέλετε πραγματικά, χωρίς να επηρεάζεστε από τρίτους ή να κάνετε κάτι χωρίς τη θέλησή σας. Στη συνέχεια, αφού πάρει το ιατρικό ιστορικό σας, θα εξετάσει το πρόβλημά σας και θα καταλήξει στο είδος και το μέγεθος των προθέσεων που πρέπει να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την ανατομία της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη και τη δική σας άποψη. Η επιλογή των προθέσεων σιλικόνης πρέπει να γίνεται με κριτήρια υγειονομικής ασφάλειας που προσδιορίζονται από αναγνωρισμένους διεθνείς οργανισμούς ελέγχου, όπως ο FDA στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέτασης, αποφασίζεται αν οι προθέσεις σιλικόνης θα τοποθετηθούν κάτω από τον θωρακικό μυ ή πάνω από αυτόν, ανάλογα πάντα με τον σωματότυπο, την εικόνα του θωρακικού τοιχώματος και των μαστών. Επίσης, αποφασίζεται και το είδος της τομής απ' όπου θα μπει η σιλικόνη, δηλαδή αν θα γίνει στα όρια της θηλαίας άλω, υπομαστικά ή στη μασχάλη. Έπειτα από αυτόν τον λεπτομερή έλεγχο, δίνονται οι απαραίτητες προεγχειρητικές οδηγίες και ζητούνται οι ανάλογες εξετάσεις.

Πώς γίνεται το  χειρουργείο;

Η επέμβαση αυξητικής στήθους γίνεται με γενική νάρκωση και έχει διάρκεια 1-1,5 ώρα περίπου. Οι τομές γίνονται όπως έχει προγραμματιστεί από την επίσκεψη στο ιατρείο. Είναι μικρές, δεν ξεπερνούν τα 4 cm, και μέσα από αυτές τις τομές δημιουργείται μια θήκη (τσέπη) είτε κάτω από τον θωρακικό μυ είτε πάνω από αυτόν, όπου τοποθετείται η πρόθεση της σιλικόνης. Τελευταία συνηθίζεται, όταν οι προθέσεις σιλικόνης τοποθετούνται πάνω από τον μείζονα θωρακικό μυ, να τοποθετούνται κάτω από την περιτονία του μείζονος θωρακικού, για να δίνουν όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα στο  στήθος. Οι τομές συρράπτονται με τρόπο που σχεδόν δεν αφήνουν σημάδια.

Ποια είναι η μετεγχειρητική πορεία;

Για αυτήν την επέμβαση δεν απαιτείται νοσηλεία στην κλινική, είναι χειρουργείο ημέρας. Αρχικά υπάρχει μια ήπια πιεστική επίδεση για τις πρώτες 3-4 ημέρες. Στη συνέχεια και για έναν περίπου μήνα φοράτε έναν ειδικό στηθόδεσμο που προστατεύει το χειρουργημένο στήθος και παρέχει ασφάλεια.

Αποφεύγετε να σηκώνετε βάρη ή τις απότομες κινήσεις και δεν οδηγείτε για 10 ημέρες. Στη δουλειά σας, εάν δεν είναι χειρωνακτική εργασία, επιστρέφετε 4-5 ημέρες μετά το χειρουργείο, διαφορετικά μετά από 15-20 ημέρες. Γυμναστήριο πηγαίνετε μετά από έναν μήνα περίπου.

Πρέπει πάντα να ακολουθούνται οι οδηγίες του πλαστικού χειρουργού για να επιτευχθεί μια ομαλή μετεγχειρητική πορεία. Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι εμφανές αμέσως και δικαιώνει την απόφαση για τοποθέτηση σιλικόνης. Το συνολικό κόστος μιας τέτοιας επέμβασης εξαρτάται και από την κλινική στην οποία θα γίνει το χειρουργείο.

Η αυξητική στήθους σε αριθμούς:

  • 1,5 ώρα περίπου είναι η διάρκεια της επέμβασης
  • 10 ημέρες είναι το διάστημα που πρέπει να αποφεύγεται η σωματική καταπόνηση
  • Για 1 μήνα μετά την επέμβαση θα πρέπει να φοριέται ο ειδικός στηθόδεσμος

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης