Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Δεν πείθεται η Citigroup - Διατηρεί στο 90% τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - Δεν αποκλείει πως μπορεί να συμβεί τον Οκτώβριο - Δεν βλέπει επίλυση της κρίσης χρέους και προειδοποιεί για την κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών

Δεν πείθεται η Citigroup - Διατηρεί στο 90% τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - Δεν αποκλείει πως μπορεί να συμβεί τον Οκτώβριο - Δεν βλέπει επίλυση της κρίσης χρέους και προειδοποιεί για την κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών
(upd2)Πιστή στις δυσοίωνες προβλέψεις της για τον αυξημένο κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ παραμένει η Citigroup. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην τελευταία 32σέλιδη έκθεσή της "Banking on Europe: The Road Ahead - Two-Speed Europe" (Το banking στην Ευρώπη - Ο δρόμος μπροστά - Ευρώπη δύο ταχυτήτων), οι πιθανότητες αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ παραμένουν στο 90% σε ορίζοντα 12-18 μηνών.
Μάλιστα, οι αναλυτές του οίκου επαναλαμβάνουν πως δεν αποκλείεται μια ελληνική έξοδος να συμβεί σε ορίζοντα 6μηνου, ή ακόμη και τον... Οκτώβριο.
"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν καταστήσει σαφές πως καμία απόφαση για το μέλλον της χρηματοδότησης της Ελλάδας δεν πρόκειται να ληφθεί πριν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της τρόικας", σχολιάζει μεταξύ άλλων η Citigroup.
H πρόβλεψη του οίκου για την ευρύτερη κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι σαφής: Η κρίση χρέους θα παραμείνει στο προσκήνιο, συνοδευόμενη από μεγάλη οικονομική αδυναμία και συνεχιζόμενο στρες στις αγορές.
Η Citigroup κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δυναμική του χρέους σε αρκετά ευρωπαϊκά κράτη, προβλέποντας πως η τάση είναι ανοδική για τα επόμενα χρόνια, σε πλήρη αντίθεση όμως με την ανάπτυξη, η τάση της οποίας είναι φθίνουσα.
Εστιάζοντας ο οίκος στην κατάσταση του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, κάνει λόγο για μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Μάλιστα, εκτιμά πως η τάση αυτή θα διατηρηθεί για το αμέσως προσεχές διάστημα.
Η Citigroup κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνεχιζόμενες εκροές κεφαλαίων από τις τράπεζες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, γεγονός που αυτόματα αυξάνει την εξάρτησή τους από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο οίκος συστήνει ιδιαίτερα προσοχή στο τραπεζικό σύστημα Ιταλίας και Ισπανίας, εξηγώντας πως συνεχίζει να διατηρεί επιφυλακτική στάση στις τράπεζες του ευρωπαϊκού Νότου.
Στον αντίποδα, οι αναλυτές του οίκου, εξηγούν πως οι εκροές κεφαλαίων από την ευρωπαϊκή περιφέρεια έχουν ως μεγάλο κερδισμένο τις τράπεζες των χωρών του βασικού πυρήνα της Ευρωζώνης.
Μείζον ζήτημα, κατά τη Citigroup, είναι οι προσπάθειες των Ευρωπαίων για τη σύσταση μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης.
Όπως εξηγεί, για να υπάρξει τραπεζική ένωση απαιτούνται:
- Κοινοί κανόνες για το σύνολο των τραπεζών και ενιαία εποπτική αρχή
- Δημιουργία ενιαίου ταμείου εγγύησης καταθέσεων.
"Οι προσπάθειες για την τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης προχωρούν", παραδέχεται ο οίκος.
Ποιες τραπεζικές μετοχές προτιμά και ποιες όχι η Citigroup;
Προτιμώμενες: Barclays, Societe Generale.
Mη προτιμώμενες: Banco Popular, Intesa Sanpaolo, RBS.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης