Υγεία & Χρηστικά Νέα

Bank of America/Merrill Lynch: Το σημαντικότερο διάγραμμα στον κόσμο προειδοποιεί... έρχεται νέο κραχ στην οικονομία - Βρισκόμαστε επικίνδυνα στο ίδιο σημείο με το 2008

Bank of America/Merrill Lynch: Το σημαντικότερο διάγραμμα στον κόσμο προειδοποιεί... έρχεται νέο κραχ στην οικονομία - Βρισκόμαστε επικίνδυνα στο ίδιο σημείο με το 2008
Ένα από τα σημαντικότερα διαγράμματα που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στον κόσμο δημοσιοποίησε η Bank of America/Merrill Lynch, εφιστώντας την προσοχή ότι η αμερικανική και κατ΄ επέκταση η παγκόσμια οικονομία ίσως να βρίσκεται στα πρόθυρα ενός ακόμη κραχ.

Σύμφωνα με την BofA, εν μέσω περιόδου ηρεμίας και απουσίας μεταβλητότητας, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων τείνουν να αυξάνονται. Αντίθετα, ιδίως στις ΗΠΑ, και επιπροσθέτως σε Γερμανία και Γαλλία, οι αποδόσεις κινούνται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, ενώ στις δύο τελευταίες περιπτώσεις κινούνται σε αρνητικό έδαφος.
Σύμφωνα με τον Michael Hartnett, της BofA, αυτήν την στιγμή, το πιο σημαντικό διάγραμμα στον κόσμο είναι αυτό του 30ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ.
Η  απόδοση βρίσκεται κοντά στο 2,5%, όπως ακριβώς το 2008 πριν δηλαδή από το κραχ της αγοράς ακινήτων. Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές θωρακίζονται πίσω από τα κρατικά ομόλογα των ισχυρών οικονομιών, καθώς περιμένουν κάποια έντονη κίνηση εκροής κεφαλαίων από κάποιον κλάδο. Ποιος θα είναι αυτός; Σύντομα θα μάθουμε, αναφέρει ο Hartnett.



Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, θα πρέπει οι ανεπτυγμένες χώρες να δράσουν για να αποτρέψουν τις συνέπειες τις ύφεσης. Εάν η Ε.Ε. δεν δράσει εγκαίρως η παραγωγή στην Ευρωζώνη μπορεί να υποχωρήσει έως 5%, και το κόστος για τις ΗΠΑ ενδέχεται να ανέλθει σε 2% ενώ για τις υπόλοιπες οικονομίες από 0,5% έως 2,5%.
Όπως σημειώνει οι συνέπειες μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερες καθώς τα μοντέλα που χρησιμοποιεί  δεν λαμβάνουν υπόψη το αδύναμο τραπεζικό περιβάλλον και την ανάδραση του συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης