Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Σκληρή κριτική Συλλόγου Εργαζομένων κατά της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ - Μόνο 800 εκατ θα χρειαστεί η νέα good ATE Bank - Σε ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΤΕ και ο διοικητής της τράπεζας Θ Πανταλάκης

tags :
Σκληρή κριτική Συλλόγου Εργαζομένων κατά της ιδιωτικοποίησης  της ΑΤΕ - Μόνο 800 εκατ θα χρειαστεί η νέα good ATE Bank -  Σε ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΤΕ και ο διοικητής της τράπεζας Θ Πανταλάκης
Σκληρή κριτική άσκησε ο σύλλογος εργαζομένων της ΑΤΕ κατά της επιχειρούμενης πώλησης της τράπεζας.
Με βάση τους σχεδιασμούς η ΑΤΕ θα διαχωριστεί σε καλή και κακή τράπεζα και εν συνεχεία θα ιδιωτικοποιηθεί.

Το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης όπως έχει αναφερθεί από το www.bankingnews.gr θα διαμορφωθεί στα 4,2 δις ευρώ – θα εξαρτηθεί και από τον αναβαλλόμενο φόρο –
Η διάσπαση της ΑΤΕ σε καλή και κακή τράπεζα πρέπει να προχωρήσει τουλάχιστον να είναι μια ήπιας μορφής διαχωρισμός σε good και bad bank.
Ωστόσο διαφαίνεται ότι η τράπεζα δύσκολα μπορεί να πωληθεί και ενώ υπάρχουν ενδιαφερόμενες ιδιωτικές τράπεζες για την good ATE ίσως τελικά η good ATE να συγχωνευθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Χθες πραγματοποιήθηκε ημερίδα για το μέλλον της ΑΤΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΕΑΤΕ ο σύλλογος εργαζομένων πήρε θέση και αναμενόμενο ήταν να εναντιωθεί στην ιδιωτικοποίηση.
Το εντυπωσιακό είναι ότι σε μια ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκε και ο Θ Πανταλάκης ο διοικητής της ΑΤΕ ο οποίος μάλιστα προέρχεται και από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΕΑΤΕ

Το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης και του μέλλοντος της ΑΤΕ κυριάρχησε στην ημερίδα, που οργάνωσε, την Πέμπτη, στην Αθήνα και στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», ο χρηματοπιστωτικός τομέας του ΣΥΡΙΖΑ.
Τόσο στην τοποθέτηση της εισηγήτριας Κερ. Ραφτοπούλου, όσο και στις παρεμβάσεις που ακολούθησαν, μεταξύ των οποίων κι αυτή του Προέδρου του ΣΕΑΤΕ, (που συμμετείχε στην εκδήλωση, μαζί με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών), αναπτύχθηκαν οι θέσεις για την αυτόνομη πορεία της Αγροτικής Τράπεζας ή τη συμμετοχή της σε δημόσιο πυλώνα και επισημάνθηκαν τα δεδομένα που καθιστούν το κυοφορούμενο σχέδιο για τη διάλυσή της, ένα μεγάλο και πολλαπλό σκάνδαλο.
Με βάση όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν η ΑΤΕ βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις περισσότερες ιδιωτικές, ακόμα και από ορισμένες «συστημικές», δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαχωριστεί, ούτε, πολύ περισσότερο, να ξεπουληθεί ή να χαριστεί !
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, αφού χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των κυβερνώντων «πολιτική αθλιότητα και ηλιθιότητα», αποκάλυψε, πως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, που γίνονται, στη βάση των όσων διαρρέουν και διαδίδονται, το κράτος για ν’  αποφύγει την ανακεφαλαιοποίηση ολόκληρης της ΑΤΕ με, περίπου 4,5-5 δισ. €, (πάντα για την αναπλήρωση των ζημιών λόγω PSI), προχωράει στο διαχωρισμό σε «καλό» και «κακό» κομμάτι, με το «κακό» να φορτώνεται στο δημόσιο, (δηλαδή στους φορολογούμενους) και το «καλό» να χαρίζεται (!) σε μια ιδιωτική τράπεζα.
Ο υποδοχέας της καλής, υγιέστατης και κερδοφόρας ΑΤΕ, θα κληθεί να την ανακεφαλαιοποιήσει με, περίπου 800 εκατ. €, (τα οποία, φυσικά, θα πάρει από το ΤΧΣ, επί πλέον…), αλλά ταυτόχρονα θα καρπωθεί ένα υγιέστατο χαρτο-φυλάκιο δανείων, δεκάδες δισ. € καταθέσεων, (που θα βελτιώσουν, θεαματικά τη ρευστότητά του), ενώ θα ιδιοποιηθεί, εκτός από τα σίγουρα κέρδη της, και τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας – δώρου, (περί τα 1450 ακίνητα κλπ), σημερινής, (υποτιμημένης) αξίας, γύρω, στα 700 εκατ. € !!!
«Οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ διέρχονται μιαν ακόμα φάση τρομοκρατίας, ανησυχίας και φόβου, όχι, πια, για το ύψος των αποδοχών τους, αλλά για την ίδια τη δουλειά τους, την οποία, υλοποιουμένων των σεναρίων, που κυκλοφορούν, ένας μεγάλος αριθμός, θα τη χάσει !».
Στα συμπεράσματα της Ημερίδας, στην οποία συμμετείχαν πολλοί εργαζόμενοι της ΑΤΕ, καθώς και ο διοικητής Θ. Πανταλάκης, ο οποίος και έκανε παρέμβαση, περίοπτη θέση κατέχει η κοινή αναγνώριση, για την ένταση των αγώνων, σ΄ όλα τα επίπεδα, (πολιτικό, κοινοβουλευτικό, συνδικαλιστικό και νομικό), προκειμένου να εμποδιστεί η εφαρμογή των αντιλαϊκών και αντεργατικών σχεδίων, που διαμορφώνονται κάτω από τις πιέσεις της τρόϊκας και υλοποιούνται από τους άβουλους και υποτακτικούς κυβερνώντες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης