Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Αν προχωρούσε η συγχώνευση της τράπεζας Κύπρου με την Λαϊκή τράπεζα ποιος θα μπορούσε να ήταν ο διευθύνων σύμβουλος; Ο Α. Ηλιάδης – Θα τον στήριζαν οι βασικοί θεσμικοί ιδιώτες μέτοχοι των δύο τραπεζών…..

   Αν προχωρούσε η συγχώνευση της τράπεζας Κύπρου με την Λαϊκή τράπεζα ποιος θα μπορούσε να ήταν ο διευθύνων σύμβουλος; Ο Α. Ηλιάδης – Θα τον στήριζαν οι βασικοί θεσμικοί ιδιώτες μέτοχοι των δύο τραπεζών…..
Αν προχωρήσει το σχέδιο συγχώνευσης της τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής τράπεζας, πρόταση που υπέβαλλε επίσημα και θεσμικά ο Ανδρέας Βγενόπουλος επικεφαλής της MIG και μέτοχος μειοψηφίας της Λαϊκής μετά το dilution ποιος θα μπορούσε να ήταν ο νέος διευθύνων σύμβουλος της νέας μεγάλης Κυπριακής τράπεζας;

Την απάντηση δίνουν πηγές σε ιδιώτες θεσμικούς επενδυτές των δύο τραπεζών και της Λαϊκής και της τράπεζας Κύπρου.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα μπορούσε να ήταν ο Ανδρέας Ηλιάδης ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Κύπρου αλλά απομακρύνθηκε από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. (Μπορεί να φαίνεται περίεργο ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά είναι μια νέα πραγματικότητα)
Με βάση ασφαλείς πληροφορίες, την πρόταση για να αναλάβει το νέο σχήμα αν τελικά υιοθετηθεί η πρόταση συγχώνευσης των δύο τραπεζών την έχουν υποβάλλει οι θεσμικοί ιδιώτες επενδυτές και των δύο τραπεζών, κοινώς βασικοί μεγαλομέτοχοι.
Ο Γ. Κυπρή έχει αναλάβει την διοίκηση της τράπεζας Κύπρου σε αυτή την φάση και πρέπει να του αναγνωριστεί σοβαρότητα και αξιοπιστία.
Επίσης το management της Λαϊκής καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε η τράπεζα να κινείται αξιοπρεπώς σε ένα κρατικό περιβάλλον λειτουργίας.
Οι δύο διοικήσεις προσπαθούν αλλά αν προχωρούσε το deal Κύπρου και Λαϊκή μέτοχοι της Λαϊκής δεν θα είχαν πρόβλημα επικεφαλής της τράπεζας να αναλάβει ο Ανδρέας Ηλιάδης.
Ο Ανδρέας Ηλιάδης παρ΄ ότι θα το στοχοποιήσουν ειδικά με την Ρωσία και την Uniastrum bank και δευτερευόντως με τα ελληνικά ομόλογα είναι ένας ικανός manager.

Υποσημείωση

Το κρίσιμο ερώτημα είναι συγχωνευόμενες οι 2 τράπεζες θα μπορούν να βρουν τα κεφάλαια να ανακεφαλαιοποιηθούν ώστε να αποφύγουν την κρατική στήριξη;
Ήδη γίνονται διεργασίες σε διεθνείς επενδυτικές τράπεζες ώστε να στείλουν ενημερώσεις ότι θα μπορούσαν να αναλάβουν τον ρόλο αναδόχου στην περίπτωση που το σχήμα Κύπρου και Λαϊκής συγχωνευόταν.
Προσεχώς λεπτομέρειες.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης