Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Όλο το παρασκήνιο πίσω από την αποχώρηση Ηλιάδη – Το πολιτικό σύστημα της Κύπρου κέρδισε – Μόνο ο Βγενόπουλος είχε προβλέψει τις εξελίξεις και προειδοποιήσει τον Ηλιάδη 3 φορές αλλά.... - ο Γ. Κυπρής ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Τρ. Κύπρου;

tags :
  Όλο το παρασκήνιο πίσω από την αποχώρηση Ηλιάδη – Το πολιτικό σύστημα της Κύπρου κέρδισε – Μόνο ο Βγενόπουλος είχε προβλέψει τις εξελίξεις και προειδοποιήσει τον Ηλιάδη 3 φορές αλλά.... - ο Γ. Κυπρής ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Τρ. Κύπρου;
(upd3)Το πολιτικό σύστημα της Κύπρου κέρδισε. Βρήκε εξιλαστήρια θύματα τους τραπεζίτες.
Πλέον θα μπορεί προσχηματικά το πολιτικό σύστημα ελέγχοντας τις τράπεζες να εμφανιστεί στην Κυπριακή κοινωνία με ένα καθαρό μήνυμα «οι κακοί τραπεζίτες φταίνε για όλα».
Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και θα μιλήσουμε πολύ καθαρά.

Οι σημερινές ραγδαίες διοικητικές αλλαγές στην τράπεζα Κύπρου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.
Ήδη ήσαν γνωστές εδώ και 1,5 μήνα οπότε και έπεσε στο τραπέζι ο πλήρης έλεγχος των τραπεζών συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου από το πολιτικό σύστημα.  
Το www.bankingnews.gr ήταν το πρώτο μέσο ενημέρωσης που αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο να απομακρύνουν τον Ηλιάδη από το management της Κύπρου.
Ο Ηλιάδης είχε στοχοποιηθεί ως άνθρωπος του Ορφανίδη.
Ο Ορφανίδης ως κεντρικός τραπεζίτης είχε μεγάλη εξουσία και πάντα αντιμετώπιζε ευνοϊκά την τράπεζα Κύπρου σε σχέση με την Marfin Popular bank.
O Α. Βγενόπουλος είχε 3 φορές προσπαθήσει να προειδοποιήσει τον Ανδρέα Ηλιάδη για τις επερχόμενες εξελίξεις και μάλιστα του είχε αναφέρει ....μετά την θεσμική εκτροπή να απομακρύνουν το management Βγενόπουλου και Μπουλούτα από την Marfin..... ότι ο χρόνος κυλάει αντίστροφα.
Ο Α. Βγενόπουλος είχε στείλει 3 φορές ένα σαφές μήνυμα στον Ηλιάδη.
Ο Βγενόπουλος είχε καταστρώσει ένα  ολοκληρωμένο  στρατηγικό  σχέδιο  ώστε το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου να αποφύγει την κρατικοποίηση και τα σοβαρότατα προβλήματα που εκ των πραγμάτων θα αντιμετώπιζε….
Ο Α. Ηλιάδης είτε αδιαφόρησε είτε πίστευε ότι όσο παραμένει ο Ορφανίδης δεν έχει να ανησυχεί για κάτι.
Η ουσία είναι ότι ο Βγενόπουλος προσπάθησε και ο Α. Ηλιάδης το γνωρίζει και δεν μπορεί να το αρνηθεί. Δεν μπορεί να το αρνηθεί.
(Θεωρούμε ότι ο Α. Ηλιάδης που ήταν ένας ικανότατος manager θα αναγνωρίσει αυτό το λάθος ότι είχε την ευκαιρία να αποφευχθούν όλες αυτές οι εξελίξεις και δεν το έπραξε. Ένα τηλέφωνο που δεν έγινε, μια συνάντηση που δεν έγινε και όλα αυτά γιατί δεν εκτιμήθηκε σωστά η κατάσταση)
Ο Ορφανίδης για να ειπωθούν τα πράγματα ως έχουν εκδίωξε  με το πλέον αδίστακτο τρόπο τον Βγενόπουλο και ο Δημητριάδης ο νέος διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου τον Ηλιάδη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από την απομάκρυνση Ηλιάδη βρίσκεται και ο Χριστόφιας.
Η κυπριακή κοινή γνώμη είχε και έχει  παραπλανηθεί.
Είχε καλλιεργηθεί η άποψη ότι ο Έλληνας ο Βγενόπουλος ο κακός τραπεζίτης που διέλυσε το υγιές τραπεζικό σύστημα και την υγιή κυπριακή οικονομία.
Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Θα αποδειχθεί ότι όλες οι Κυπριακές τράπεζες βρίσκονται στην ίδια θέση και θα αποδειχθεί ότι η Λαική μπορεί να βρίσκεται και σε οριακά καλύτερη θέση.
Η τράπεζα Κύπρου αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα ειδικά με τα δάνεια ενώ στην Uniastrum την Ρωσική θυγατρική χρειάζεται απομείωση του goodwill. Απλά τα 500 εκατ που έχουν ανακοινωθεί δεν είναι επαρκή, είναι ελάχιστα μπροστά στις πραγματικές κεφαλαιακές ανάγκες της Κύπρου που είναι πολύ μεγάλες.   
Το κυπριακό τραπεζικό σύστημα αποδομήθηκε.
Ο Βγενόπουλος θα αποδειχθεί ότι επιχείρησε να βρει λύση στο πρόβλημα κατά τέτοιο τρόπο ώστε και οι τράπεζες να μείνουν ιδιωτικές και να μην χρεωθεί η Κύπρος ως χώρα πρόσθετα  βάρη.
Η Κυπριακή κοινωνία θα μείνει εμβρόντητη από τις αποκαλύψεις προσεχώς.
Η κυπριακή κοινωνία θα κάνει την αυτοκριτική της αναγνωρίζοντας ότι δεν φταίει ο «κακός Βγενόπουλος για ότι έχει συμβεί».
Ας μην προτρέξουν διάφοροι και να αρχίσουν την κριτική.
Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες από εδώ και πέρα.

Ο Κυπρής ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Κύπρου;

Ο Γιάννης Κυπρής θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Κύπρου με βάση πληροφορίες ωστόσο κάποιες πηγές δεν αποκλείουν και τον Πεχλιβανίδη.
Ωστόσο φαίνεται ότι ο Κυπρής έχει ένα προβάδισμα.
Αποτελεί ένα ικανό στέλεχος, που επί χρόνια βρίσκεται σε διοικητικές θέσεις στην τράπεζα Κύπρου και αποτελεί μια καλή λύση για την τράπεζα.
Η άνοδος της μετοχής της Κύπρου έως +7% αυτό προεξοφλεί.
Οι αποφάσεις θα ληφθούν σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Επίσης επίκεινται και άλλες διοικητικές αλλαγές στην τράπεζα Κύπρου, χωρίς να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο για την ώρα.

Υποσημείωση

Το πολιτικό σύστημα στην Κύπρο είναι σχεδόν διεφθαρμένο.
Όταν αποκαλυφθεί πως λειτούργησε το πολιτικό σύστημα, πόσοι κύπριοι πολιτικοί από όλα σχεδόν τα κόμματα έλαβαν δάνεια με προνομιακούς όρους από τις κυπριακές τράπεζες και πόσες κινήσεις παρασκηνίου κρύβονται πίσω από σημαντικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί είναι πολύ πιθανό η κυπριακή κοινωνία να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο ή γενικώς  αδιέξοδο.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 10:44 10 Ιουλίου 2012

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης