Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Pimco: Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής δεν είναι αρκετές για την ανάσχεση της κρίσης χρέους - Οι Ευρωπαίοι δεν προχώρησαν στην ενίσχυση των πόρων του ESM, ούτε κατάφεραν να ξεπεράσουν τα "εθνικά εμπόδια"

Pimco: Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής δεν είναι αρκετές για την ανάσχεση της κρίσης χρέους - Οι Ευρωπαίοι δεν προχώρησαν στην ενίσχυση των πόρων του ESM, ούτε κατάφεραν να ξεπεράσουν τα
Την πεποίθηση πως η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών δεν έλαβε επαρκείς αποφάσεις για την οριστική επίλυση της κρίσης χρέους επανέλαβε ο Μ. Εl Erian, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
"Η παραμονή των αποδόσεων των ισπανικών ομολόγων σε υψηλά επίπεδα μαρτυρά με τον πλέον σαφή τρόπο πως οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών στα τέλη του Ιουνίου δεν είναι αρκετές για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους", δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο επικεφαλής της Pimco.
"Η εικόνα των ισπανικών oμολόγων αποδεικνύει το εξής: Η Σύνοδος πήρε ορισμένες, σημαντικές αποφάσεις, αλλά όχι αποφάσεις που επαρκούν", πρόσθεσε ο El Erian.
Tι δεν αποφάσισαν όμως οι Ευρωπαίοι, κατά τον ισχυρό άντρα της Pimco; Η Σύνοδος δεν κατόρθωσε να μειώσει την εξάρτηση των αδύναμων τραπεζών από τις κυβερνήσεις τους, δεν αύξησε τη δύναμη πυρός του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (ESM), ενώ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα "εθνικά εμπόδια" σε θέματα πολιτικής.
Η μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ δεν είναι μια εξέλιξη, η οποία μπορεί από μόνη της να δώσει τη λύση στην κρίση, τόνισε ο El-Erian.
"Το πρόβλημα με τις κεντρικές τράπεζες, είτε αναφερόμαστε στις ΗΠΑ, είτε στην Ευρώπη είναι το εξής: Οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να προσφέρουν μια γέφυρα, όχι τη λύση στο πρόβλημα", πρόσθεσε.
Παράλληλα ο El-Erian επανέλαβε την προτίμηση της Pimco στα ομόλογα χωρών όπως το Μεξικό και η Βραζιλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης