Υγεία & Χρηστικά Νέα

BofA Merrill Lynch: Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες για την Ελλάδα - Επτά κίνδυνοι απειλούν την παραμονή της στο ευρώ - Αυτή είναι η τελευταία της ευκαιρία - Όλα θα κριθούν από την επιτυχία ή την αποτυχία της κυβέρνησης

BofA Merrill Lynch: Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες για την Ελλάδα - Επτά κίνδυνοι απειλούν την παραμονή της στο ευρώ - Αυτή είναι η τελευταία της ευκαιρία - Όλα θα κριθούν από την επιτυχία ή την αποτυχία της κυβέρνησης
Κρίσιμους χαρακτηρίζει τους επόμενους μήνες για την Ελλάδα η BofA Merrill Lynch. Το μήνυμα που διατυπώνει σε νέα έκθεσή της είναι σαφές: Η χώρα έχει την τελευταία ευκαιρία για να διασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ.
Όπως εξηγεί, η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ελληνικής πλευράς και τρόικας για το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας θα σημάνει αυτόματα πως οι αγορές θα βρεθούν αντιμέτωπες με μια... ισχυρή δόση επώδυνης πραγματικότητας.
Επιχειρώντας οι αναλυτές του οίκου να προβλέψουν τι θα περιλαμβάνει η νέα έκθεση της τρόικα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εστιάζουν στα εξής:
1) Οι προοπτικές ανάπτυξης έχουν επιδεινωθεί.
2) Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής είναι εκτός στόχων.
3) Η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων έχει καθυστερήσει.
4) Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δεν συνάδουν απόλυτα με τις επιταγές του Μνημονίου.
5) Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών παραμένει εύθραυστη.
6) Η πολιτική αβεβαιότητα παραμένει.
7) Το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας δεν αποκλείεται να χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια.
Μετά την ολοκλήρωση της αναθεώρησης της ελληνικής οικονομίας, η τρόικα θα αποφασίσει αν το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας είναι βιώσιμο ή αν θα απαιτηθεί και ένα νέο - τρίτο - πακέτο διάσωσης.
"Στη διάρκεια των επόμενων μηνών, η επιτυχία ή η αποτυχία της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις θα καθορίσει αν η Ελλάδα θα παραμείνει ή όχι στο ευρώ", σχολιάζει οι αναλυτές της BofA.
"Εάν η Ελλάδα αποτύχει στο εν λόγω κρίσιμο τεστ, τότε δεν αποκλείεται οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης να αναγκάσουν τη χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ, βάζοντας φρένο στην παροχή χρηματοδότησης προς την Αθήνα", καταλήγουν οι αναλυτές του οίκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης