Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Τη λύση της BlackRock εξετάζει και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για τις κυπριακές τράπεζες - Δικαιώνεται η παρέμβαση Βγενόπουλου

Τη λύση της BlackRock εξετάζει και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για τις κυπριακές τράπεζες  - Δικαιώνεται η παρέμβαση Βγενόπουλου
Όλο και πιο κοντά στην επιλογή της BlackRock για την διενέργεια διαγνωστικής μελέτης  στα χαρτοφυλάκια χορηγήσεων των κυπριακών τραπεζών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο  βρίσκεται η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, σε μία προσπάθεια να αποκατασταθεί η εικόνα του κλάδου.
Να σημειωθεί ότι η έλευση της Blackrock στην Κύπρο ήταν βασικό αίτημα του Α. Βγενόπυλου της MIG ο οποίος δικαιώνεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, η μελέτη της BlackRock θα αποκαταστήσει τις όποιες αβεβαιότητες που έχουν δημιουργηθεί από τη σύνδεση των τραπεζών με την ελληνική οικονομία, ενώ μπορεί και να καταστήσει τις τράπεζες πιο ελκυστικές για ξένους επενδυτές που διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για την ποιότητα του ενεργητικού τους.
Επιπλέον, η Κεντρική Τράπεζα θεωρεί ότι η BlackRock διαθέτει την τεχνογνωσία και τους μηχανισμούς για να πραγματοποιήσει τους διαγνωστικούς έλεγχους που είναι απαραίτητοι για εξακρίβωση των κεφαλαιακών αναγκών των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Ήδη άλλωστε έχει πραγματοποιήσει σχετικούς ελέγχους στην Ιρλανδία και στην Ελλάδα.
Το θέμα συζητήθηκε την περασμένη βδομάδα μεταξύ των κεντρικών τραπεζών της Κύπρου και της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης