Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Κόντρα σε όλους που βλέπουν ελληνική χρεοκοπία, η Barclays Capital εκτιμά: Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ και η νέα κυβέρνηση θα διαφυλάξει την ευρωπαϊκή της προοπτική

Κόντρα σε όλους που βλέπουν ελληνική χρεοκοπία, η Barclays Capital εκτιμά: Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ και η νέα κυβέρνηση θα διαφυλάξει την ευρωπαϊκή της προοπτική
Μια διαφορετική και σαφώς πιο αισιόδοξη διάσταση στην επόμενη μέρα της Ελλάδας δίνει η Barclays Capital, που κόντρα στην πλειοψηφία των επενδυτικών οίκων και αναλυτών που στοιχηματίζουν στην έξοδό της από το ευρώ, ποντάρει στην παραμονή της στην Ευρωζώνη!
Σαν "αχτίδα στο γύρω σκοτάδι" οι αναλυτές του οίκου, εκτιμούν πως η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στην Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου η χώρα να διαφυλάξει την ευρωπαϊκή της πορεία και εντέλει να διασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ.
Διαφορετικά, η νέα κυβέρνηση θα έχει υπογράψει, κατά τον οίκο, την πολιτική της αυτοκτονία.
Αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Mαϊου, η Barclays Capital επισημαίνει πως αυτό δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως μια ψήφο υπέρ της εξόδου της χώρας από το ευρώ, αλλά ως μια ψήφο καταδίκης στα μέτρα λιτότητας.
Κατά τον οίκο, τα αποτελέσματα που ανέδειξε η κάλπη της Κυριακής θεωρούνται ως έναν βαθμό αναμενόμενα, αφού η πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, αλλά ταυτόχρονα ζητά την αποδέσμευση από το Μνημόνιο.
Η "λαχτάρα", όπως η Barclays Capital την αποκαλεί, των Ελλήνων να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη, είναι και αυτή που θα διασφαλίσει την ίδια την παραμονή.
Παρακολουθώντας ο οίκος στενά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται στην Ελλάδα, συμμερίζεται και αυτός την επικρατούσε πλέον άποψη, πως τον Ιούνιο θα στηθούν εκ νέου κάλπες.
"ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσουν να καταστήσουν τη νέα αυτή εκλογική αναμέτρηση ως ψήφο υπέρ της παραμονής στο ευρώ. Δεδομένης της πλειοψηφίας των Ελλήνων που τάσσεται υπέρ του ευρώ και κατά της επιστροφής της χώρας στη δραχμή, η αποστολή της νέας κυβέρνησης θα είναι σε πλήρη εναρμόνιση με το στόχο αυτό", σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Barclays Capital.
"Ανεξάρτητα από τη δομή της, η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στην Ελλάδα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα και θα εξασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ", επισημαίνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης