Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Σε overweight αναβάθμισε τις ευρωπαϊκές τράπεζες η HSBC για πρώτη φορά σε διάστημα 4 ετών! - Αλλά δεν υποβαθμίζει τους κινδύνους που ενέχει η κρίση χρέους....

Σε overweight αναβάθμισε τις ευρωπαϊκές τράπεζες η HSBC για πρώτη φορά σε διάστημα 4 ετών! - Αλλά δεν υποβαθμίζει τους κινδύνους που ενέχει η κρίση χρέους....
Σε overweight αναβάθμισε τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο η HSBC για πρώτη φορά σε διάστημα 4 ετών!
Αν και ο οίκος παραδέχεται πως το τελευταίο διάστημα ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος εμφανίζεται ως ο λιγότερο ελκυστικός για τους επενδυτές, επισημαίνει πως από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα κέρδη των τραπεζών έχουν πιάσει... πάτο, τότε οι μετοχές τους έχουν προοπτικές να ανακάμψουν.
"Τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν στο ναδίρ εάν η ευρωπαϊκή οικονομία καταγράψει ύφεση πάνω από 2% στη διάρκεια του τρέχοντος έτους", σχολιάζουν στην τελευταία έκθεσή τους οι αναλυτές του οίκου.
Η HSBC καθιστά σαφές ότι η σύσταση overweight για τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές αφορά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Ο οίκος αναγνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν, τα οποία δεν είναι άλλα από τις διαστάσεις της κρίσης χρέους, η οποία το τελευταίο διάστημα δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο στην Ισπανία, η διαδικασία απομόχλευσης των τραπεζών, αλλά και τα επίπεδα της κεφαλαιακής τους επάρκειας.
Να σημειωθεί εδώ ότι σε μηνιαία βάση, οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές μετρούν απώλειες της τάξης του 10,7%, υπό το βάρος των ανανεωμένων φόβων για την κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης