Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Unicredit: Για την ώρα η Ελλάδα φεύγει από το προσκήνιο των ανησυχιών - Για τα επόμενα 1-2 χρόνια η κρίση χρέους έχει επιλυθεί...

Unicredit: Για την ώρα η Ελλάδα φεύγει από το προσκήνιο των ανησυχιών - Για τα επόμενα 1-2 χρόνια η κρίση χρέους έχει επιλυθεί...
"Για την ώρα η Ελλάδα φεύγει από το προσκήνιο των ανησυχιών. Για τα επόμενα 1-2 χρόνια η ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχει επιλυθεί...".
Με ττην ανωτέρω φράση επιχειρεί να σκιαγραφήσει την τρέχουσα κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας ο Erik F. Nielsen, κορυφαίος αναλυτής της UniCredit.
Παράλληλα ο ίδιος δηλώνει περισσότερο bullish (αισιόδοξος) για το αμερικανικό δολάριο, παρά bearish (απαισιόδοξος) για την πορεία του ευρώ, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας θα είναι πολύ καλύτερη το 2013, σε σχέση με το τρέχον έτος. Ειδικότερα βλέπει ισχυροποίηση της ανάπτυξης της Ευρωζώνης.
Κληθείς να σχολιάσει την πορεία της πορτογαλικής οικονομίας, ο Nielsen αναφέρει πως η Πορτογαλία δεν θα χρειαστεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.
"Δεν αποκλείεται η Πορτογαλία να χρειαστεί και νέο πακέτο διάσωσης, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει αυτόματα πως θα χρειαστεί αναδιάρθρωση του χρέους της", τονίζει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης