Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

HSBC: Στο τέλος η κατάσταση θα είναι τέτοια που η Γερμανία θα αναγκαστεί να αποδεχτεί το ευρωομόλογο – Θα συνεχιστεί και το 2012 η αβεβαιότητα

tags :
HSBC: Στο τέλος η κατάσταση θα είναι τέτοια που η Γερμανία θα αναγκαστεί να αποδεχτεί το ευρωομόλογο – Θα συνεχιστεί και το 2012 η αβεβαιότητα
Θα συνεχιστεί η αβεβαιότητα των αγορών και οι συνεχείς προκλήσεις για τις κυβερνήσεις και το 2012, εκτιμά ο Gary Evans, επικεφαλής στρατηγικής της HSBC, ο οποίος αποδίδει αυτήν την τάση στην αναιμική ανάπτυξη και στην πολιτική αναποφασιστικότητα που επιδεικνύουν οι Ευρωπαίοι.
Ο Evans ανέφερε ότι η αβεβαιότητα στην ευρωζώνη θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, ενώ η Γερμανία θα βρεθεί στο επίκεντρο για το θέμα του ευρωομολόγου, δεχόμενοι σημαντικές πιέσεις που θα δοκιμάσουν την πολιτική σταθερότητα. Οι αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν είναι πολύ σκληρές, ενώ όπως έχει δείξει και η εμπειρία οι περισσότεροι Ευρωπαίο θα πρέπει να νιώθουν την πίεση πολύ μεγάλη για να προχωρήσουν σε λύσεις που θα βοηθήσουν την κατάσταση στην ευρωζώνη.
«Ένα πιθανό σενάριο τους επόμενους μήνες είναι η απόλυτη κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη, γεγονός που θα αναγκάσει τη γερμανική κυβέρνηση να παρέμβει για να σώσει το ευρώ, μέσω της συναίνεσης της στη νομισματοποίηση των κρατικών χρεών και το ευρωομόλογο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Evans.
«Άλλο εναλλακτικό σενάριο είναι οι αγορές να προσδοκούν κάθε φορά μία λύση (όπως έκαναν και τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο), να ενισχύονται οι αγορές και μετά να ρευστοποιούν τα κέρδη τους».
Ο Evans πιστεύει ότι η παγκόσμια οικονομία μπορεί να αποφύγει την ύφεση το 2012, ακόμη και αν η κινεζική οικονομία κατεβάσει ταχύτητες. Ωστόσο, εφιστά την προσοχή για τον κίνδυνο να προκληθεί πολιτικό χάος σε περίπτωση που ορισμένοι δείκτες της οικονομίας συνεχίσουν να συρρικνώνονται με ταχείς ρυθμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης