Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Η ΑΤΕ μετά την νέα αύξηση κεφαλαίου των 290 εκατ ευρώ….θα βρεθεί χωρίς κεφάλαια και με αρνητικό core tier 1 – Άμεσα να προσφύγει στο ΤΧΣ

tags :
 Η ΑΤΕ μετά την νέα αύξηση κεφαλαίου των 290 εκατ ευρώ….θα βρεθεί χωρίς κεφάλαια και με αρνητικό core tier 1 – Άμεσα να προσφύγει στο ΤΧΣ
Με core tier 1 στο 2,8% λίγους μήνες μετά την μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, το NPLs ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 15,9%, με ομόλογα 6,2 δις και με εξάρτηση από ΕΚΤ και ΕLA στα 6,6 δις ευρώ οι επιδόσεις της ΑΤΕ Bank  καταδεικνύουν ότι η τράπεζα έχει σοβαρό πρόβλημα.

Η αύξηση κεφαλαίου των 290 εκατ δεν έχει ως στόχο να θωρακίσει την τράπεζα, αποτελεί μια προσωρινή λύση ώστε η τράπεζα να βρεθεί στο 8% για να μπορεί να χρησιμοποιεί το ELA.
Ωστόσο είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ΑΤΕ σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, την Τρόικα και την ΕΕ επεξεργάζονται το νέο σχέδιο επανακεφαλαιοποίησης της.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ΑΤΕ ετοιμάζεται να προσφύγει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Είναι ξεκάθαρο ότι η ΑΤΕ κεφαλαιακά έχει καταρρεύσει.
Το ελληνικό δημόσιο ως βασικός μέτοχος δεν μπορεί να καλύψει την τεράστια κεφαλαιακή ενίσχυση που χρειάζεται η τράπεζα ίσως να ξεπεράσει το 1,8 με 2 δις ευρώ.
Αν δεν προσφύγει άμεσα στο ΤΧΣ θα βρεθεί μέσα στις επόμενες 90 με 100 μέρες με αρνητικά ίδια κεφάλαια και αρνητικό core tier 1 λόγω του PSI+ και του haircut και της Blackrock που ολοκληρώνει την διαγνωστική μελέτη για τις προβλέψεις στα δάνεια των τραπεζών, για τα δάνεια των τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης