Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

UniCredit, Citigroup, Global Securities: Μοιραίες οι συνέπειες από μία ανεξέλεγκτη πτώχευση της Ελλάδας

UniCredit, Citigroup, Global Securities: Μοιραίες οι συνέπειες από μία ανεξέλεγκτη πτώχευση της Ελλάδας
(upd)Άμεσα πρέπει να βρεθεί μία λύση ώστε να μην αφεθεί η Ελλάδα να πτωχεύσει ανεξέλεγκτα, ειδάλλως οι συνέπειες δε θα είναι μοιραίες μόνο για το τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας αλλά για ολόκληρο τον κόσμο.
Αυτό υποστηρίζουν ο ο Federico Ghizzoni, επικεφαλής της UniCredit και ο Attila Szalay-Berzeviczy, επικεφαλής της Global Securities, επισημαίνοντας ότι μία ανεξέλεγκτη ελληνική πτώχευση θα διασπάσει την ευρωζώνη και το χειρότερο θα είναι πως η νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί δε θα είναι αποτέλεσμα κοινών αποφάσεων κάποιων ευρωπαϊκών χωρών αλλά μία πραγματικότητα που θα έχει επιβληθεί στην Ευρώπη από την κρίση.
Παράλληλα, ο Willem Buiter, επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup, ανέφερε ότι πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε χρηματιστηριακή και οικονομική καταστροφή όχι μόνο για την ίδια αλλά και για τα 16 μέλη της ευρωζώνης.
Θα προκαλούσε πανικό στους καταθέτες κάθε χώρας, οι επενδυτές θα ρευστοποιούσαν άμεσα στις αγορές, ενώ αρκετές χώρες της ευρωζώνης θα κοιτούσαν προς την «έξοδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης