Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Πάνω από 8.500 αιτήσεις μέσα σε δύο ημέρες για τα επιδόματα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης

Πάνω από 8.500 αιτήσεις μέσα σε δύο ημέρες για τα επιδόματα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης
Οι περισσότερες αιτήσεις είναι για ενοίκιο και για δωρεάν ρεύμα
Ξεπέρασαν τις 8. 500 οι αιτήσεις που κατατέθηκαν κατά την πρώτη ημέρα για τα επιδόματα σίτισης, στέγασης και παροχής δωρεάν ρεύματος, σύμφωνα με στοιχεία από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφαλισης (ΗΔΙΚΑ).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ που διαχειρίζεται την σελίδα για την υποβολή των αιτήσεων, χθες, πρώτη ημέρα της υποβολής των αιτήσεων, ο αριθμος τους έφτασε τις 8.666, εκ των οποίων οι 6.815 υποβλήθηκαν ιδιωτικά και οι 1.851 υποβλήθηκαν μέσω ΚΕΠ.
Η διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα δεύτερη ημέρα και, όπως προκύπτει από δήλωση στο ΑΠΕ - ΜΠΕ της προϊσταμένης του 7ου ΚΕΠ Αθηνών που βρίσκεται στους Αμπελοκήπους, Μαρίας Κιάσσου, η κίνηση ήταν σαφώς αυξημένη σε σχέση με την πρώτη μέρα.
Επίσης δήλωσε ότι 7 στους 10 που επισκέπτονταν το ΚΕΠ στους Αμπελοκήπους, ήταν για το σκοπό της αίτησης για τα επιδόματα σίτισης,στέγασης και παροχής δωρεάν ρεύματος.
Οι περισσότεροι, όπως ανέφερε, ήταν για αίτηση ενοικίου και στη συνέχεια για δωρεάν ρεύμα.
Οι πολίτες που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ που βρέθηκαν στο ΚΕΠ στους Αμπελοκήπους για να κάνουν την αίτηση, ανέφεραν ότι περιμένουν από αυτή τη διαδικασία να διευκολυνθούν στη ζωή τους σε κάποιο βαθμό και ότι σίγουρα είναι για αυτούς μια μεγάλη βοήθεια.
Η κ. Κιάσσου ανέφερε ότι περιμένει τις επόμενες μέρες να αυξηθεί κι άλλο η κίνηση στα ΚΕΠ, τονίζοντας ότι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης