Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Περίπου 16 με 17 εκατ από στόχο 222 εκατ η συμμετοχή των μικρομετόχων στην αμκ της ΑΤΕ Bank, ενεργοποιήθηκαν και οι εγγυήτριες τράπεζες

tags :
  Περίπου 16 με 17 εκατ από στόχο 222 εκατ η συμμετοχή των  μικρομετόχων στην αμκ  της ΑΤΕ Bank,  ενεργοποιήθηκαν και οι  εγγυήτριες τράπεζες
Ολοκληρώθηκε η αύξηση κεφαλαίου της ΑΤΕ με τους μικρομετόχους να επιδεικνύουν μικρό ενδιαφέρον.
Με βάση ορισμένες μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες η συμμετοχή των μικροεπενδυτών ήταν πολύ μικρή κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 16-17   εκατ ευρώ έναντι ποσού που συνολικά θα έπρεπε να καταβάλλουν 222 εκατ ευρώ και ως εκ τούτου οι τράπεζες θα καλύψουν την αύξηση κεφαλαίου....

Με βάση τις μετοχικές ισορροπίες αν στην αύξηση δεν συμμετείχαν καθολικά  οι μικροεπενδυτές που κατέχουν το 18,23% το ποσοστό τους θα υποχωρήσει  στο 1,62%.
Το δημόσιο από 77,3% θα αναρριχηθεί στο 89,90% και οι τράπεζες εγγυητές αν καλύψουν όλα τα αδιάθετα πάντα στην περίπτωση μη συμμετοχής των άλλων επενδυτών θα κατέχουν 8,48% της ΑΤΕ.
Σημειώνεται ότι η ΑΤΕ προχωράει σε αύξηση κεφαλαίου 1,238 δις ευρώ με την έκδοση 13 νέων προς 1 παλαιά μετοχή με ονομαστική αξία 0,60 ευρώ και τιμή 1,07 ευρώ.
Η τράπεζα είναι ανεπαρκής κεφαλαιακά καθώς εμφανίζει core tier 1 σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα για τα δεδομένα της τράπεζας,  βασικό δείκτη tier 1 6% και συνολικό δείκτη 6,8% όταν η ΤτΕ ορίζει ως κατώτατο όριο το 8%.
Η αύξηση είναι εγγυημένη από το κράτος που θα συμμετάσχει και τους εγγυητές αναδόχους τις ελληνικές τράπεζες.
Τα συνολικά έξοδα της αύξησης στα 20,8 εκατ ευρώ ενώ οι 5 ελληνικές τράπεζες που θα μοιραστούν την προμήθεια εγγύησης της αύξησης είναι 8,4 εκατ ευρώ.
Η Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς θα πάρουν από 25% και η Marfin 15% των 8,4 εκατ ευρώ.
Το ενημερωτικό δελτίο όπως πάντα είχε ενδιαφέροντα στοιχεία.
Ενδιαφέρον στοιχείο και οι απολαβές του management.
Ο Θ Πανταλάκης διοικητής λαμβάνει 264,37 χιλ ετησίως μεικτές αποδοχές και αποζημιώσεις 35 χιλ από συμμετοχή σε ΔΣ δηλαδή 21 χιλ μηνιαίως. Σημειώνεται ότι η προηγούμενη διοίκηση Μηλιάκου λάμβανε αποδοχές μηνιαίως 12 χιλ ευρώ μεικτές.
Η υποδιοικητής Τίνα Λάζαρη λαμβάνει 232,13 χιλ ευρώ μεικτές αποδοχές και αποζημιώσεις 50 χιλ ευρώ περίπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης