Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Θα επισπεύσει το δημοψήφισμα για συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ ο Cameron

Θα επισπεύσει το δημοψήφισμα για συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ ο Cameron
"Το δημοψήφισμα πρέπει να διεξαχθεί πριν από το τέλος του 2017" δήλωσε ο Cameron στο BBC
Στην επίσπευση του δημοψηφίσματος για την συμμετοχή της Βρατανίας στην ΕΕ θα προχωρήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός D. Cameron προκειμένου αυτό να διεξαχθεί, αν αυτό είναι δυνατόν, πριν από το 2017.
Δεχόμενος πιέσεις από τους ευρωσκεπτικιστές του ίδιου του κόμματός του και εξαιτίας της ανόδου της δημοτικότητας του Κόμματος της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) που τάσσεται κατά της ΕΕ, ο Cameron έχει υποσχεθεί να αναδιαπραγματευθεί τις σχέσεις της Βρετανίας με την 28μελή ΕΕ και να προσπαθήσει ώστε το Λονδίνο να πάρει πίσω εξουσίες από τις Βρυξέλλες.
"Το δημοψήφισμα πρέπει να διεξαχθεί πριν από το τέλος του 2017. Αν μπορέσουμε να το κάνουμε νωρίτερα θα ήμουν κατευχαριστημένος. Όσο γρηγορότερα μπορέσω να υλοποιήσω αυτή τη δέσμευση για μια αναδιαπραγμάτευση και ένα δημοψήφισμα ... τόσο το καλύτερο", δήλωσε o Cameron μιλώντας στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC.
Η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel πάντως έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέψει να χαλαρώσουν οι κανόνες της ΕΕ περί ελευθερίας κίνησης των εργαζομένων.
Μολονότι ο Cameron θέλει να παραμείνει η Βρετανία σε μια μεταρρυθμισμένη ΕΕ, έχει δηλώσει πως "δεν αποκλείει τίποτε" αν δεν μπορέσει να εξασφαλίσει τις αλλαγές που θέλει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης