Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Ε. Βενιζέλος: Είμαστε σε ετοιμότητα για να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία

Ε. Βενιζέλος: Είμαστε σε ετοιμότητα για να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία
Κενά περιεχομένου οι εξελίξεις στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων
«Είμαστε σε ετοιμότητα για να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία» τονίζει o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News επισημαίνει: «κάνουμε κινήσεις άμεσες ώστε να αποτρέπουμε τις κλιμακώσεις, γιατί δεν έχει βοηθήσει ποτέ την περιοχή και την Ελλάδα η στρατιωτική κλιμάκωση. Είναι άλλο να λες ότι έχω αμυντικό θώρακα, ότι έχω μια αποτρεπτική ισχύ και αν χρειαστεί θα τη χρησιμοποιήσω και άλλο να μπαίνεις μέσα σε κρίσεις, οι οποίες δεν έχουν προοπτική, δεν έχουν στρατηγικό πλαίσιο και ενίοτε προκαλούν βλαπτικές καταστάσεις, οι οποίες δυστυχώς παγιώνονται και παγώνουν».
Οσον αφορά τις εξελίξεις στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων όπως αναφέρει ο κ. Βενιζέλος είναι κενά περιεχομένου. "Δεν υπάρχει νέα πρόταση Νίμιτς. Δεν πρόκειται να υπάρξουν άμεσες εξελίξεις στο ζήτημα του ονόματος, γιατί δεν γίνονται καθόλου βήματα από την άλλη πλευρά.
"Ό,τι ήταν να κάνει η Ελλάδα, το έχει κάνει από το 2008. Με την απόφαση της κυβερνητικής Επιτροπής που έγινε δεκτή από όλα σχεδόν τα κόμματα εκείνης της Βουλής. Έκτοκτε περιμένουμε μία αντίστοιχη κίνηση από την ΠΓΔΜ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης