Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου αστικών συγκοινωνιών μέσω κινητού ή tablet από τα Χριστούγεννα

Δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου αστικών συγκοινωνιών μέσω κινητού ή tablet από τα Χριστούγεννα
Μετά την πιλοτική εφαρμογή των έξυπνων στάσεων, οι Συγκοινωνίες Αθηνών βρίσκουν και νέο τρόπο αξιοποίησης της τεχνολογίας 
Εκμεταλλευόμενες τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι Συγκοινωνίες Αθηνών αναμένεται να λανσάρουν από τον Δεκέμβριο ένα νέο τρόπο αγοράς των εισιτηρίων.
Ειδικότερα, εν είδει χριστουγεννιάτικου δώρου, το επιβατηγό κοινό, που είναι ταυτόχρονα και χρήστες έξυπνων κινητών ή tablets, θα σταματήσουν να κυνηγούν τα εισιτήρια από περίπτερο σε περίπτερο, αλλά μέσω μιας απλής εφαρμογής θα μπορούν να τα αγοράζουν ηλεκτρονικά.
Η εφαρμογή, που καλείται «mobile ticketing», δίνει μια λύση σε ένα υφιστάμενο πρόβλημα, ενώ μειώνει και το εκτυπωτικό κόστος των εισιτηρίων.
Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέγει ανάμεσα σε όλες τις κατηγορίες εισιτηρίων, ενώ η χρέωση θα γίνεται αυτόματα μέσω της συμβεβλημένης με την εφαρμογή πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας.
Μετά την πληρωμή του εισιτηρίου ο επιβάτης θα το ενεργοποιεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Στην οθόνη του κινητού του θα εμφανίζεται ένας μοναδικός κωδικός, καθώς και η αντίστροφη μέτρηση του χρόνου διάρκειας του εισιτηρίου, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρχει δυνατότητα αναίρεσης σε περίπτωση λάθους… κλικαρίσματος.
Όταν θα γίνεται έλεγχος των εισιτηρίων ο επιβάτης θα δείχνει στον ελεγκτή την οθόνη του κινητού του με τον μοναδικό κωδικό του οποίου η εγκυρότητα θα επιβεβαιώνεται με το σκανάρισμα από ειδικό σαρωτή
Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την πλήρη ψηφιοποίηση των εισιτηρίων, ωστόσο υπάρχουν ακόμα επιφυλάξεις για το αν μπορεί να εφαρμοστεί ικανοποιητικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης