Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Το «αόρατο» νησί για τις φορολογικές αρχές - Ο Σκορπιός, η Ωνάση και ο Rybolovlev...δεν έχουν πληρώσει ευρώ!!!!

Το «αόρατο» νησί για τις φορολογικές αρχές - Ο Σκορπιός, η Ωνάση και ο Rybolovlev...δεν έχουν πληρώσει ευρώ!!!!
Η αγοραπωλησία ήρθε στην επιφάνεια τον Απρίλιο του 2013 που στην ουσία αρχίζει το ρεπορτάζ του www.bankingnews.gr
Το νησί Σκορπιός έρχεται στο προσκήνιο χάρη στο ζήλο και το ενδιαφέρον κάποιων κρατικών υπαλλήλων που ανέλαβαν το ρόλο του θεματοφύλακα και της νομιμότητας.
Το www.bankingnews.gr έστρεψε το ενδιαφέρον μόλις έγινε γνωστό ότι ο Ρώσος μεγιστάνας Dmitry Rybolovlev (Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ) είναι στα παζάρια με την κληρονόμο του Αριστοτέλη Ωνάση.
Τα εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης έφεραν την είδηση στην κορυφή δίνοντας εκτενή ρεπορτάζ για τους νέους ένοικους του Σκορπιού αλλά και το ύψος του τιμήματος που καταβλήθηκε στην Αθηνά Ωνάση. 
Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 100 εκατ ευρώ και η μεταβίβαση έγινε με τη διαδικασία leasing....

Στην Ελλάδα η νομοθεσία των μεταβιβάσεων ακινήτων ακόμη και νησιών είναι η ίδια για όλους.
Ο φόρος ανέρχεται στο 10% για το κομμάτι γης και υπολογίζεται με βάση την τιμή που αναγράφεται στο συμβόλαιο και ο φόρος των ακινήτων υπολογίζεται με άλλους συντελεστές.
Το περίεργο όμως με το Σκορπιό είναι ότι μέχρι αυτή την ώρα που γράφονταν το ρεπορτάζ δεν υπήρχε κανένα επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί τα έσοδα του ελληνικού κράτους από τη μεταβίβαση.
Με leasing έγινε η μεταβίβαση αφού ο Α. Ωνάσης είχε μπλοκάρει την πώληση του νησιού.
Το «κόλπο» είναι ότι δεν έγινε μεταβίβαση και η αγοραπωλησία έγινε με τη διαδικασία leasing που σημαίνει ότι ο χρήστης θα καταβάλει ένα μίσθωμα στο πωλητή με βάση τα χρόνια που θα το χρησιμοποιεί.
Πρόκειται για ιδιωτικό συμφωνητικό που δεν χρειάζεται να το ξέρουν οι επίσημες φορολογικές αρχές της χώρας;
Μπορεί ένας απλός πολίτης να μεταβιβάζει την ακίνητη περιουσία του με leasing;
Η απάντηση είναι αρνητική δεν μπορούν τα φυσικά πρόσωπα να κάνουν τέτοιες είδους συναλλαγές και ο λόγος είναι προφανής διότι κανένας δεν θα πλήρωνε φόρους στο κράτος.
Μία εταιρεία με τα διακριτικά Α.Ε. ή ακόμη καλύτερα μια off shore εταιρεία μπορεί να κάνει «θαύματα».
Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες το νησί Σκορπιός ανήκει σε μία εταιρεία που δεν θα αποκαλύψουμε το όνομα της για ευνόητους λόγους.
Στην περίπτωση αυτή δεν πωλήθηκε το νησί Σκορπιός αλλά η εταιρεία που ανήκει το θρυλικό νησί.
Οι φορολογικές Αρχές της χώρας δεν πρόκειται πότε να δουν τη αγοραπωλησία διότι ο Σκορπιός δεν υπάρχει στον φορολογικό χάρτη.

Το www. bankingnews.gr με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του γνωρίζει πως το ελληνικό κράτος δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ γιατί επίσημα δεν γνωρίζει τη μεταβίβαση δηλαδή το νέο ιδιοκτήτη
Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο στα ταμεία του κράτους να μη μπει ούτε ένα ευρώ και στην περίπτωση που η διαδικασία έχει περιέλθει σε γνώση των κρατικών Αρχών.
Οι φορολογικές υπηρεσίες θα φορολογήσουν την εταιρεία που έχει «φορτωθεί» πάνω της το Σκορπιό. Το κριτήριο είναι οι ετήσιοι ισολογισμοί των τελευταίων πέντε ετών .
Αν προκύπτουν κέρδη τότε θα καταβληθεί φόρος εάν είναι ζημιές δεν προκύπτει φόρος.
Έτσι ο Ρώσος μεγιστάνας αγόρασε το καλύτερο νησί στον πλανήτη και χάρη στην ελληνική νομοθεσία δεν υποχρεούται να δώσει ένα ευρώ , ο οποίος μπορεί και να το επιθυμούσε.

Ο Σκορπιός δεν έχει ρολόι της ΔΕΗ
Ωστόσο το πλεονέκτημά του Σκορπιού δεν είναι η φορολογική νομοθεσία αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ρολόι της ΔΕΗ.
Το νησί ηλεκτροδοτείται με γεννήτριες διότι το αρχικό τίμημα που ζητήθηκε από τον Αριστοτέλη Ωνάση ήταν αρκετά υψηλό και το αρνήθηκε. Το ποσό έφθανε τα 18 εκατομμύρια δραχμές σύμφωνα με υπαλλήλους που θυμούνται την ιστορία.
Έτσι ο Αριστοτέλης Ωνάσης εγκατέστησε γεννήτριες πετρελαίου και έλυσε το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης.
Η απουσία της ΔΕΗ έκανε στην ουσία «αόρατο» το νησί και δεν αναφέρεται σε κρατικά έγραφα.
Ο Σκορπιός δεν πλήρωσε ποτέ δημοτικά τέλη στο Δήμο Μεγανησίου διότι δεν είχε ρεύμα και ο Δήμος δεν ζήτησε ποτέ τίποτα διότι δεν ήταν καταγεγραμμένο στα μητρώα του Δήμου και την ίδια στιγμή δεν του προσέφερε καμία υπηρεσία.
Η συνολική έκταση των κτισμάτων που υπάρχουν στο νησί υπολογίζεται σε 800 τ.μ.

Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας
Με την εφαρμογή του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας ο Σκορπιός και πάλι δεν εμφανίζεται πουθενά.
Το 2011με την επιβολή του χαρατσιού μέσω του ρολογιού της ΔΕΗ, ο Σκορπιός δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ διότι δεν είχε ρολόι.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στη συνέχεια συμπεριέλαβε και τα ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται και χωρίς να το καταλάβει ή χάρη στο ρεπορτάζ αφυπνίστηκε και συμπεριέλαβε ακίνητα χωρίς να διαθέτουν ρολόι της ΔΕΗ.
Να σημειωθεί ότι η Αθηνά Ωνάση υποβάλλει φορολογική δήλωση στην οποία όμως δεν εμφανίζεται στην κατοχή της το νησί Σκορπιός.
Το bankingnews θεωρεί υποχρέωση της κυβέρνησης να δώσει άμεσα τα στοιχεία στη δημοσιότητα με τον πλήρη φορολογικό φάκελο ο οποίος θα δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα .
Το bankingnews βρήκε συνεργασία όπως και πολλά εμπόδια τα οποία συνδέθηκαν με τα προσωπικά δεδομένα και στη συνέχεια έκλειναν οι πόρτες.
Οι Έλληνες πολίτες ζητούν απαντήσεις και πρέπει να τις λάβουν όπως και το bankingnews.gr

Ο Ρώσος έκανε αίτηση για ρεύμα στη ΔΕΗ
Τέλος να σημειωθεί ότι ο νέος ιδιοκτήτης Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ έκανε αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ για να αποκτήσει ρεύμα σαν πολιτισμένος άνθρωπος. Ο Ρώσος μεγιστάνας πήρε μια γεύση τι σημαίνει Ελλάδα καθώς η απάντηση που του δόθηκε αναφορικά με το χρόνο υλοποίησης του έργου αναμένεται να ξεπεράσει το ένα έτος.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης