Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Οικονομία, μετανάστευση και ανεργία στη συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Μ. Renzi (Iταλία) - Στόχος η επίτευξη ενός ενιαίου μετώπου

Οικονομία, μετανάστευση και ανεργία στη συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Μ. Renzi (Iταλία) - Στόχος η επίτευξη ενός ενιαίου μετώπου
Η Ελλάδα παρέδωσε την προεδρία της Ε.Ε. στην Ιταλία
(upd)Εφ’ όλης της ύλης ήταν η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Matteo Renzi στην ιστορική πόλη της Φλωρεντίας.
Ειδικότερα, ο M. Renzi παρέθεσε στον Έλληνα πρωθυπουργό γεύμα, διάρκειας 2,5 ωρών, κατά το οποίο συζητήθηκε το σύνολο της τρέχουσας επικαιρότητας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, με την οποία παραδόθηκε η σκυτάλη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα στην Ιταλία, ο Αντ. Σαμαράς και ο M. Renzi εξέτασαν το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, των διμερών οικονομικών σχέσεων και της ανάγκης επέκτασης των επενδύσεων στον κλάδο του τουρισμού.
Παράλληλα, ο Αντ. Σαμαράς φέρεται να προσκάλεσε τον Ιταλό ομόλογό του στην Ελλάδα, προκειμένου να ανταποδώσει τη φιλοξενία και το σημερινό γεύμα.
Εκτός των άλλων, οι δύο πρωθυπουργοί εξέτασαν όλες τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις του ευρωπαϊκού Νότου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην νεανική ανεργία και την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων. Στόχος άλλωστε, των δύο πολιτικών είναι η συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου εναντίον της "σκληρής" λιτότητας του Βερολίνου.
Το γεύμα διάρκειας 2,5 ωρών, πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία των συζύγων των δύο πρωθυπουργών.

(Πρώτη ενημέρωση: 09:20, Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης