Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Άνω των 25.000 οι προσλήψεις πτυχιούχων στο στενό πυρήνα του Δημοσίου το 2014 – Ποιους αφορά και που θα διοριστούν;

Άνω των 25.000 οι προσλήψεις πτυχιούχων στο στενό πυρήνα του Δημοσίου το 2014 – Ποιους αφορά και που θα διοριστούν;
Τι προβλέπει ο σχεδιασμός των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας
Τις 25.000 θα ξεπεράσουν οι προσλήψεις μονίμων και έκτακτων πτυχιούχων στο στενό δημόσιο τομέα το 2014 σύμφωνα με αποφάσεις των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πρόσληψη 1.500 πτυχιούχων που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το 2006 έως σήμερα αλλά και στην τοποθέτηση 22.000 με 24.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας από το φθινόπωρο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κενά λόγω των συνταξιοδοτήσεων και των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Ήδη ο υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι αρχίζει η διαδικασία για την πρόσληψη 791 ατόμων από τους επιτυχόντες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, μέσω του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).
Αυτοί προβλέπεται να τοποθετηθούν σε κενές θέσεις στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς με βάση τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί για την κάλυψη αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό.
Βάσει του σχεδιασμού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα προσληφθούν σε θέσεις μόνιμου προσωπικού 514 επιτυχόντες με πανεπιστημιακό τίτλο και 54 τεχνολογικής εκπαίδευσης στον κλάδο διοικητικού – οικονομικού, 151 μηχανικοί πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και 10 απόφοιτοι ΤΕΙ, καθώς και 62 διοριστέοι διαφόρων ειδικοτήτων.
Όπως έγινε γνωστό, για την τοποθέτηση τους θα δημοσιευθεί «κλειστή» προκήρυξη, προκειμένου να καταθέσουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τους και να επιλεγούν για τις συγκεκριμένες θέσεις.
Ήδη έχουν κατανεμηθεί 203 επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς: 25 στο υπουργείο Δικαιοσύνης στην κεντρική υπηρεσία και στους εποπτευόμενους φορείς, 49 στο υπουργείο Εργασίας, 15 στο υπουργείο Πολιτισμού, 39 στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, 16 στο υπουργείο Ναυτιλίας, 46 στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, 6 στο υπ. Περιβάλλοντος και 7 στο ΑΣΕΠ.
Με την προοπτική να προσληφθούν ακόμα 500 διοριστέοι πτυχιούχοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το φθινόπωρο, ουσιαστικά τακτοποιούνται στο σύνολό τους οι 1.500, οι οποίοι είχαν πετύχει σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το 2006 μέχρι και πρόσφατα.
Και οι 500 νέες προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνουν με τη διαδικασία του «κλειστού διαγωνισμού» για συγκεκριμένες θέσεις όπου οι υποψήφιοι θα κριθούν εάν καλύπτουν τα κριτήρια της προκήρυξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αναμένει τα αποτελέσματα της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας που θα έχει ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες των δήμων και βάσει των νέων δεδομένων αλλά και αναγκών, θα προκηρυχθούν οι νέες θέσεις στις οποίες αναμένεται να τοποθετηθεί το σύνολο των αδιόριστων πτυχιούχων σε δήμους και περιφέρειες.
Σε προσλήψεις όμως θα προχωρήσει από το φθινόπωρο και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο σχεδιάζει να τοποθετήσει περισσότερους από 22.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για να καλυφθούν κενές θέσεις δασκάλων και καθηγητών την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Βάσει πληροφοριών της εφημερίδας «Έθνος» και σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τις αποχωρήσεις δασκάλων και καθηγητών, έχουν κατατεθεί 1.789 αιτήσεις για συνταξιοδότηση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 3.226 στη δευτεροβάθμια, συνολικά δηλαδή 5.015.
Ωστόσο, από το υπουργείο διαμηνύεται ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να γίνουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και ότι τα όποια κενά, τα οποία υπολογίζονται σε 22.000 με 24.000, θα καλυφθούν από αναπληρωτές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης