Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Παράνομη και κατά περίπτωση καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ - Ένα βήμα πριν την επιστράτευση η κυβέρνηση

Παράνομη και κατά περίπτωση καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ - Ένα βήμα πριν την επιστράτευση  η κυβέρνηση
Συνεδριάζει η ΓΕΝΟΠ προκειμένου να επανακαθορίσει τη στάση της
(upd)Παράνομη  και κατά περίπτωση καταχρηστική κηρύχθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Ειδικότερα, η δικαιοσύνη, κατόπιν προσφυγής της διοίκησης της Επιχείρησης, έκρινε ως παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ και κατά περίπτωση καταχρηστικές, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί με τα ίδια αιτήματα. 
Ωστόσο, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αμετακίνητοι και δεν αναμένεται να συμμορφωθούν με τη δικαστική απόφαση. Εκ μέρους της, η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να προσχωρήσει στην εφαρμογή της επίταξης των απεργών – εργαζομένων.
Στον απόηχο της δικαστικής απόφασης, η γενική συνέλευση της ΓΕΝΟΠ συνεδριάζει προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Σε ετοιμότητα για την εκτύπωση των "φύλλων πορείας" των απεργών της ΔΕΗ
Η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσίευσε απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία ορίζεται ότι το Εθνικό Τυπογραφείο θα παραμείνει ανοικτό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «εγκρίνουμε την λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών».
«Έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες», φαίνεται ότι καλείται η δημοσίευση των «φύλλων πορείας» για τους απεργούς της ΔΕΗ, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ, η συγκυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να ασκήσει πολιτική επιστράτευσης των απεργών, αφού πρώτα δώσει μερικές ώρες περιθώριο για την λήξη των κινητοποιήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης