Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Θεοδωράκης (Ποτάμι) - Την ευθύνη την παίρνουμε όλοι μαζί - Άνοιγμα συνεργασίας από τον δήμαρχο Αθήνας, Γιώργο Καμίνη

Θεοδωράκης (Ποτάμι) - Την ευθύνη την παίρνουμε όλοι μαζί - Άνοιγμα συνεργασίας από τον δήμαρχο Αθήνας, Γιώργο Καμίνη
Tην Κυριακή θα ολοκληρωθεί το συνέδριο και θα εκλεγούν ο πρόεδρος και οι 30 περιφερειάρχες
(upd) «Την ευθύνη την παίρνουμε όλοι μαζί», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου του κόμματος που διεξάγεται στο Λαύριο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, άνοιγμα στο κόμμα έκανε ο δήμαρχος Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, ενώ χαιρέτησε το συνέδριο και ο Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Το Σάββατο τοποθετούνται σύνεδροι και φίλοι του κόμματος που είναι στην Επιτροπή Διαλόγου, ενώ την Κυριακή θα εκδοθούν τα συμπεράσματα και θα εκλεγούν ο πρόεδρος και οι 30 περιφερειάρχες.
Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε «πάρα πολύ αισιόδοξος» ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, το εγχείρημα «είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη γιατί μετά από δεκαετίες γεννιέται στην Ελλάδα ένα κόμμα χωρίς να έχει στα σπλάχνα του ή στη σκέψη των ιδρυτών του ένα άλλο κόμμα».
Επισήμανε ότι όλοι πρέπει να είναι πολύ αυστηροί και προσεκτικοί για τα πρόσωπα που θα επιλέξουν έχοντας κατα νου ότι «δεν υπάρχουν λίστες αρεστών ή μη αρεστών προσώπων» για την ψηφοφορία της Κυριακής.
Το κίνημα, όπως είπε, πρέπει να έχει «τα συστατικά, τις αρχές και την πολιτική που λέμε ότι πρέπει να φτιάξουμε» και «όχι τους φίλους του προέδρου ή τους φίλους της γειτονιάς, αλλά τους πιο άξιους».
«Η αξιοκρατία είναι η αδιαπραγμάτευτη αρχή μας και αφορά όλους» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, και τόνισε ότι το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» δεν υπάρχει σαν πρακτική, εφιστώντας την προσοχή στην εκλογή των 30 περιφερειακών εκπροσώπων του κόμματος που θα πρέπει να γίνει με πολύ αυστηρότητα, ώστε να μεταφερθούν όλες αυτές οι αρχές που λέει το Ποτάμι ότι θα μεταφέρει στην πολιτική, και μέσα στο ίδιο του το σπίτι, από την πρώτη στιγμή.

Άνοιγμα στο Ποτάμι με παράλληλη επίθεση στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που διαχειρίστηκαν την κρίση, απηύθυνε ο Γιώργος Καμίνης κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο του Ποταμιού.
Ο δήμαρχος Αθήνας κατηγόρησε όσους έχουν «μερίδιο δημόσιας εξουσίας και, αντί να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, μεριμνούν για το σινάφι τους».
«Οι δικαστές φροντίζουν για τους μισθούς και τις συντάξεις τους, οι βουλευτές για τους λεγόμενους ένστολους, που φέρνουν συντεταγμένα ψηφοφόρους, οι συνδικαλιστές για τα προνόμιά τους. Την ίδια στιγμή, όμως, ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι του ιδιωτικού τομέα έχουν αφεθεί στην τύχη τους, αφού βεβαίως οι συντεχνίες διαγούμισαν και ξεχαρβάλωσαν και το κράτος πρόνοιας που συντηρούσαν οι συνήθεις φορολογούμενοι μισθωτοί».
«Η μεγαλύτερη ομολογία της χρεοκοπίας του πολιτικού συστήματος, ήταν η ίδια η διαχείριση της οικονομικής χρεοκοπίας. Με τα οριζόντια μέτρα του Προκρούστη, με έναν απροκάλυπτα οπισθοδρομικό αυταρχισμό, με τα εύκολα κλισέ άλλων εποχών, αυτό που κατόρθωσαν τελικά να επιτύχουν, ήταν η απαξίωση κάθε έννοιας μεταρρύθμισης, η επιβεβαίωση της ακινησίας. Κυρίως όμως η πανηγυρική επιβράβευση της μεγάλης αδικίας που κυριάρχησε καθ’όλη της διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Την αδικία που παρήγαγε ο κρατισμός και οι παρασιτικές συντεχνίες που ο ίδιος εξέθρεψε. Αυτές που με τη σειρά τους τον υπερασπίζονται πια λυσσαλέα. ‘Οποιος σήμερα δεν ανήκει σε κάποια κρατικοδίαιτη συντεχνία, φαίνεται πως δεν έχει στον ήλιο μοίρα», συνέχισε ο δήμαρχος Αθηναίων.
«Θέλουμε επειγόντως, όχι μόνο ένα αλλά πολλά διαφορετικά ποτάμια. Το καθένα με τις πηγές του και τη διαδρομή του. Που δεν θα χάνονται όμως μοναχικά, αλλά θα συναντιούνται για να ανακατέψουν τα νερά των ιδεών τους και να πολλαπλασιάσουν την ορμή τους», κατέληξε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, έκανε λόγο για κοινές του ανησυχίες τόσο με τον επικεφαλής του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη όσο και με το Ποτάμι συνολικά.
«Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρόταξε το Ποτάμι ως αδήριτη ανάγκη είναι η πολιτική σταθερότητα. Γι’αυτό και ορθά κατά τη γνώμη μου δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι αν χρειαστεί θα συνεργαστεί για τον σχηματισμό κυβέρνησης και με τα δύο μεγάλα κόμματα. Η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων απομακρύνεται. Η χώρα για να πορευθεί ομαλά χρειάζεται πολιτική κουλτούρα συναίνεσης και όχι αντιπαλότητας. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Συμπλήρωσε επίσης ότι τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η υπεράσπιση από το Ποτάμι της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, μίλησε για μεταρρυθμιστικό αέρα τον οποίο φέρνει το κόμμα στην πολιτική ζωή του τόπου και εκτίμησε ότι η πορεία του θα δικαιώσει τις προσδοκίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης