Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

ΣΔΟΕ - Έχει ελεγχθεί το 25% των υποθέσεων της λίστας Lagarde - Πρόστιμα 215 εκατ. ευρώ για φορολογικές παραβάσεις τους τελευταίους μήνες

tags :
ΣΔΟΕ - Έχει ελεγχθεί το 25% των υποθέσεων της λίστας Lagarde - Πρόστιμα 215 εκατ. ευρώ για φορολογικές παραβάσεις τους τελευταίους μήνες
Το Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι για όλα τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα Lagarde
Το 25% των υποθέσεων που περιλαμβάνονται στη λίστα Lagarde έχει ήδη ελεγχθεί ενώ έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και στα 2.062 ονόματα της εν λόγω λίστας.
Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, Θ. Φλωράτος.
Όπως είπε ο κ.Φλωράτος, έχουν ήδη ελεγχθεί τα 500 από τα 2.062 ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα Lagarde ενώ και στους 500 έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπόθεση που αναδείχθηκε μέσα από τη λίστα Lagarde με τον γνωστό οδοντίατρο από την περιοχή της Βούλας, σε βάρος του οποίου εντοπίστηκε φοροδιαφυγή ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ.
Για τα υπόλοιπα 1.562 ονόματα της λίστας Lagarde, ο κ.Φλωράτος υποστήριξε ότι οι έλεγχοι θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών θα σταλούν στους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι προΐστανται της έρευνας.
Συγκεκριμένα, ο κ.Φλωράτος τόνισε πως μόλις 918 φυσικά και νομικά πρόσωπα από τα 2.062 που περιλαμβάνονται στη λίστα εμφανίζουν ποσά στις καταθέσεις τους, ενώ οι υπόλοιπες καταθέσεις είναι μηδενικές.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής το ΣΔΟΕ έχει βεβαιώσει πρόστιμα ύψους 215 εκατομμυρίων ευρώ για φορολογικές παραβάσεις κατά τους τελευταίους μήνες, υπογραμμίζοντας πως ένα μεγάλο μέρος των βεβαιωμένων προστίμων έχει πληρωθεί από τους οφειλέτες.
Ο κ.Φλωράτος τόνισε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται περισσότεροι από 20.000 έλεγχοι για τη λίστα Lagarde, τη λίστα Λιχνεστάιν και τη λίστα εμβασμάτων στο εξωτερικό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης