Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Η αποτυχία των προβλέψεων του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνεται και επίσημα.... «Δεν μειώθηκε η τιμή του γάλακτος προς όφελος του καταναλωτή»

Η αποτυχία των προβλέψεων του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνεται και επίσημα.... «Δεν μειώθηκε η τιμή του γάλακτος προς όφελος του καταναλωτή»
Διαψεύστηκε στην πράξη η πρόβλεψη ότι θα έχουμε μείωση στο ράφι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, σύμφωνα με τον Μ. Χαρακόπουλο
Η έκθεση του ΟΟΣΑ - η οποία στοίχισε στον ελληνικό λαό περί το 1 εκατ. ευρώ και κόντεψε ακόμη και να ρίξει την κυβέρνηση όταν είχε τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή - δεν κατάφερε τελικά, όπως όλα δείχνουν, τον στόχο της: να μειωθούν οι τιμές στο γάλα.
Η αποτυχία των προβλέψεων του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνεται πλέον και από επίσημα χείλη… από τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην  αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλο.
Ο κ. Χαρακόπουλος, σε συνέντευξη του στο Θεσσαλία TV, τονίζει πως διαψεύστηκε η πρόβλεψη του ΟΟΣΑ για μείωση της τιμής του γάλακτος στο ράφι, με την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του, θέμα για το οποίο αποχώρησε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Έχουμε επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος κατά δύο ημέρες… Παρόλα αυτά η τιμή στο ράφι παραμένει στην καλύτερη των περιπτώσεων η ίδια. Άρα, λοιπόν, διαψεύστηκε στην πράξη η πρόβλεψη ότι θα έχουμε μείωση στο ράφι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και των καταναλωτών» τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος.
Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός πως η ζωή του γάλακτος επιμηκύνθηκε κατά 2 μέρες (από τις 5 στις 7), εντούτοις η τιμή του κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, δηλαδή από 0,98 ευρώ έως 2 ευρώ.
Όσον αφορά ενδεχόμενη μείωση της τιμής, όταν θα αλλάξουν οι συσκευασίες γάλακτος, παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα θα γίνει.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε στο τέλος Μαρτίου, οι γαλακτοβιομηχανίες θα πρέπει εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του (δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 7 Απριλίου), δηλαδή έως τις 7 Ιουνίου, να αλλάξουν τις συσκευασίες του προϊόντος. Δηλαδή στη συσκευασία θα πρέπει να αναγράφεται με σαφή μορφή και σε εμφανές σημείο η διάρκεια ζωής του γάλακτος σε ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης