Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Τοποθετήθηκε επισήμως η Merkel - O Juncker πρέπει να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν - Συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση διεξάγει η Καγκελάριος

tags :
Τοποθετήθηκε επισήμως η Merkel - O Juncker πρέπει να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν - Συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση διεξάγει η Καγκελάριος
Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επέκριναν αυτή την εβδομάδα τη Μerkel επειδή δεν είχε υποστηρίξει ξεκάθαρα τον Juncker
"O J. C. Juncker πρέπει να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν", δήλωσε επισήμως η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, στην πρώτη επίσημη τοποθέτησή της μετά τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών.
«Πλέον διεξάγω όλες τις συζητήσεις υπό το πνεύμα ότι ο Juncker πρέπει να γίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», φέρεται να δήλωσε η Merkel, σύμφωνα με ένα σχόλιο που ανήρτησε στο Twitter ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης St. Seibert.
Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επέκριναν αυτή την εβδομάδα τη Μerkel επειδή δεν είχε υποστηρίξει ξεκάθαρα τον Juncker για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αν και είναι στην πρώτη θέση της λίστας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκει και το κόμμα της Γερμανίδας Καγκελαρίου, το οποίο κέρδισε τις περισσότερες έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το ΕΛΚ κέρδισε 213 έδρες σε σύνολο 751, άρα ο υποψήφιός του διεκδικεί τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όμως γι' αυτό χρειάζεται διπλή πλειοψηφία: των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ και τουλάχιστον 376 ψήφους στο Ευρωκοινοβούλιο.
Εναντίον της υποψηφιότητας Juncker έχουν ταχθεί αρκετοί Eυρωπαίοι ηγέτες, καθώς τον θεωρούν πολύ ευρωπαϊστή και έναν άνθρωπο του παρελθόντος.
Τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά τις Ευρωεκλογές, η Μerkel είχε χαιρετίσει την εκστρατεία του Juncker, «του υποψηφίου μας για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» - όπως είχε τονίσει - προσθέτοντας όμως ότι χρειάζεται να γίνουν «συζητήσεις» για τις υποψηφιότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης