Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Φουντώνει ο πόλεμος Χατζηδάκη - κτηνοτρόφων - «Αλλάζουν τις προδιαγραφές για το γιαούρτι» - Το γάλα των 7 ημερών δεν είναι ελληνικό!

Φουντώνει ο πόλεμος Χατζηδάκη - κτηνοτρόφων - «Αλλάζουν τις προδιαγραφές για το γιαούρτι» - Το γάλα των 7 ημερών δεν είναι ελληνικό!
«Όχι μόνο ετοιμάζονται αλλαγές αλλά μας κοροϊδεύουν κιόλας» επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας
Στα άκρα φτάνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και των Ελλήνων κτηνοτρόφων με επίκεντρο το γάλα και εσχάτως το γιαούρτι.
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), παρά τις διαψεύσεις του Υπουργείου ότι δεν προωθούνται αλλαγές στον τρόπο παρασκευής του γιαουρτιού, «όχι μόνο ετοιμάζονται αλλαγές, αλλά μας κοροϊδεύουν κιόλας».
Όπως αναφέρει ο ΣΕΚ «Διαψεύδουμε την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης ότι δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξουν οι προδιαγραφές παραγωγής γιαουρτιού γιατί ήδη ο ΣΕΚ συμμετέχει σε Ομάδα Εργασίας υπό τον ΕΦΕΤ που σκοπό έχει την αλλαγή του ισχύοντος Κώδικα Τροφίμων και Ποτών που αναφέρεται στο γιαούρτι. Δεν θα μας κοροϊδέψετε πάλι, εμάς τους κτηνοτρόφους και τους Έλληνες καταναλωτές».

Η επέκταση της διάρκειας του γάλακτος δεν επέφερε μείωση τιμών  

Εδώ και λίγες ημέρες, ένα μήνα μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, έχει κυκλοφορήσει στην αγορά το γάλα των 7 ημερών.
Το γάλα αυτό, σύμφωνα με τους Έλληνες κτηνοτρόφους, δεν είναι ελληνικό, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι γαλακτοβιομηχανίες σταμάτησαν να παραλαμβάνουν γάλα από Έλληνες παραγωγούς, αφού πλέον το εισάγουν από ευρωπαϊκές χώρες.
Όσον αφορά την τιμή του, πωλείται στους καταναλωτές από 0,98 -2.00 ευρώ, τιμή που καθόλου δεν μειώθηκε όπως τουλάχιστον εκτιμούσε ότι θα συμβεί το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Τη στιγμή μάλιστα που ήδη οι γαλακτοβιομηχανίες έριξαν τις τιμές παραγωγού έως και 3 λεπτά το κιλό.  
Για το θέμα της τιμής στο γάλα παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης εκτιμούν ότι θα υπάρξουν μειώσεις από τις 7 Ιουνίου και μετά, όταν θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις του νομοσχεδίoυ (για την απελευθέρωση της αγοράς).
Από τότε και μετά οι γαλακτοβιομηχανίες θα πρέπει να αλλάξουν τις συσκευασίες τους και ιδίως σε ό,τι αφορά τις ενδείξεις περί κατηγορίας. Δηλαδή να φύγει από τις ετικέτες το «φρέσκο» αλλά ακόμη και το «γάλα υψηλής παστερίωσης» το οποίο θα αντικατασταθεί από το «γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης