Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Τράπεζα της Ελλάδος – Δημιουργεί e-shop πώλησης συλλεκτικών νομισμάτων

tags :
Τράπεζα της Ελλάδος – Δημιουργεί e-shop πώλησης συλλεκτικών νομισμάτων
Το 2015 θα τεθεί σε λειτουργία
Ηλεκτρονικό κατάστημα, μέσω του οποίου θα μπορούν οι συλλέκτες να αποκτούν αναμνηστικά κέρματα, συλλεκτικά νομίσματα και τις σειρές νομισμάτων του ευρώ, θα αποκτήσει από τις αρχές του 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος.
Ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή, έπειτα από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η οποία θα εκσυγχρονίσει τη διαδικασία διάθεσης νομισματικών προϊόντων του Ελληνικού Δημοσίου μέσω «e-shop».
Η επιτροπή θα σχεδιάσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την πώληση των προϊόντων της Τράπεζας της Ελλάδος μέσω της ιστοσελίδας της Κεντρικής Τράπεζας.
Έως σήμερα, οι συλλέκτες προκειμένου να αποκτήσουν κάποια από τα προαναφερόμενα κέρματα και νομίσματα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά έντυπο προεγγραφής στην υπηρεσιακή μονάδα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Με την παραλαβή του mail και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα τα αντίστοιχα νομίσματα, η της Τράπεζα της Ελλάδος συμπληρώνει το αρχείο παραγγελιών και επιστρέφει ηλεκτρονικά το έντυπο προεγγραφής στον ενδιαφερόμενο, με συμπληρωμένο τον αριθμό και την ημερομηνία παραγγελίας.
Εν συνεχεία οριστικοποιείται η παραγγελία, η οποία γίνεται με καταβολή του συνολικού αντιτίμου εντός τριών εργάσιμων ημερών ή μέσω πιστωτικού ιδρύματος ή με προσέλευση του ενδιαφερομένου σε κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Από τις αρχές του 2015 οι συλλέκτες θα μπορούν να αποκτούν ηλεκτρονικά μέσω χρέωσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας τα συλλεκτικά νομίσματα που εκδίδουν το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης