Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

ΙΚΑ – Έκτακτη πληρωμή ΕΚΑΣ στις 15 Μαΐου – Αφορά 2.419 δικαιούχους

tags :
ΙΚΑ – Έκτακτη πληρωμή ΕΚΑΣ στις 15 Μαΐου – Αφορά 2.419 δικαιούχους
Στις 29 Μαΐου η πληρωμή του ΕΚΑΣ και της σύνταξης Ιουνίου
Στις 15 Μαΐου θα γίνει η έκτακτη πληρωμή του Ε.Κ.Α.Σ. σε 2.419 δικαιούχους με αναπηρία τουλάχιστον 80% (ανεξαρτήτως ηλικίας), οι οποίοι θα λάβουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό το επίδομα μηνός Μαΐου 2014 και τα αναδρομικά ποσά Ε.Κ.Α.Σ. τρέχοντος έτους που δικαιούνται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι στις 29 Μαΐου θα πληρωθούν το Ε.Κ.Α.Σ. μηνός Ιουνίου μαζί με τη σύνταξη του ίδιου μήνα.
Βάσει της ανακοίνωσης, «οι συνταξιούχοι για τους οποίους δεν υπάρχει ασφαλής μηχανογραφική ένδειξη ότι φέρουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80% δεν θα περιληφθούν στην έκτακτη πληρωμή, αλλά θα ελεγχθούν σταδιακά από τα υποκαταστήματά μας ως προς το δικαίωμα είσπραξης του Ε.Κ.Α.Σ. κατά το τρέχον έτος ανεξαρτήτως ηλικίας, με βάση τη σχετική γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής και τα εισοδήματά τους, που εμφανίζονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας οικονομικού έτους 2013».
«Οι υπόλοιποι 193.478 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ το 2014 θα πληρωθούν στις 29 Μαΐου το επίδομα και τη σύνταξη μηνός Ιουνίου 2014 μαζί με τα αναδρομικά ποσά Ε.Κ.Α.Σ. τρέχοντος έτους που δικαιούνται» αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΙΚΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης