Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) - Πολιτική υποκρισία όσοι ενοχλήθηκαν από το προεκλογικό δίλημμα - Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι "τσόντα" ή "ουρά"

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) - Πολιτική υποκρισία όσοι ενοχλήθηκαν από το προεκλογικό δίλημμα - Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι
H ευαισθησία απέναντι στις προτιμήσεις του ελληνικού λαού δεν λέγονται εκβιασμός, λέγονται δημοκρατική υπευθυνότητα και έντιμη εξήγηση
Πολιτική υποκρισία καταλογίζει ο κ. Ευ. Βενιζέλος σε όσους τού ασκούν κριτική για το προεκλογικό δίλημμα που έθεσε.
«Ενοχλήθηκαν αυτοί που ήθελαν να το θέσουν μετεκλογικά εις βάρος μας!» τονίζει στη συνέντευξη που παραχωρεί στο «Βήμα της Κυριακής». Κάποιοι, σημειώνει, θέλουν να υπάρχει κυβέρνηση για να ασκούν δωρεάν την κριτική τους.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠαΣοΚ στη συνέντευξη του εξηγεί ότι «δεν είπαμε ότι θα φύγουμε από μια κυβέρνηση που ανήκει σε "άλλους" αλλά ότι θα υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης που δεν υπάρχει χωρίς την ΚΟ του ΠαΣοΚ».
Επιπλέον μεταθέτει την ευθύνη για τυχόν εκλογική περιδίνηση της χώρας το καλοκαίρι από τους δικούς του ώμους, διερωτώμενος αν η σταθερότητα της χώρας αφορά μόνο εκείνον, το ΠαΣοΚ και την Ελιά.
Σε ερώτηση αν θα φύγει από την κυβέρνηση  τονίζει: «Μα δεν είπαμε ότι θα φύγουμε από μια κυβέρνηση που "ανήκει" σε άλλους.
Είπαμε ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης που δεν υπάρχει χωρίς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ.
Είπαμε ότι το κρίσιμο στοιχείο για τη σταθερότητα δεν είναι το ματς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι το ερώτημα ποιος πάει για την πρώτη θέση σε ούτως ή άλλως μεσαία ποσοστά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠαΣοΚ δεν είναι συμπληρωματικός παράγων, δεν είναι "τσόντα" ή "ουρά". Είναι η δημοκρατική παράταξη που τώρα εκφράζεται ως Ελιά, που διαμόρφωσε το στρατηγικό πλαίσιο της χώρας, που σήκωσε μόνη της για ένα πολύ μεγάλο διάστημα το βάρος, όταν οι άλλοι ζούσαν την άνεση της αντιμνημονιακής περιόδου τους.
Και αυτό το πληρώνουν πρόσωπα νέα και αθώα όπως είναι η πλειονότητα των σημερινών βουλευτών του ΠαΣοΚ, και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το κρίσιμο λοιπόν ζήτημα για τη σταθερότητα αριθμητικά, θεσμικά, δεν είναι το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, είναι στην πραγματικότητα η σχέση του ΠαΣοΚ και της Ελιάς, ευρύτερα της Κεντροαριστεράς της ευθύνης, με την ελληνική κοινωνία.
Αν η ελληνική κοινωνία δεν το αντιλαμβάνεται αυτό και δεν θέλει εμείς να συνεχίσουμε να παίζουμε αυτόν τον ρόλο, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να τον παίζουμε. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας πρέπει προεκλογικά - γιατί τώρα δεν αξιολογούμε ένα αποτέλεσμα, τώρα διαμορφώνουμε το αποτέλεσμα - να σκεφτεί σοβαρά τι επιλογές θα κάνει.
Λένε κάποιοι "ο Βενιζέλος εκβιάζει"! Το λένε αυτό όποιοι θέλουν να κανιβαλίζεται το ΠαΣοΚ, αλλά αυτό να σιωπά και να τραβάει κουπί. Η περιγραφή της πραγματικότητας και η ευαισθησία απέναντι στις προτιμήσεις του ελληνικού λαού δεν λέγονται εκβιασμός, λέγονται δημοκρατική υπευθυνότητα και έντιμη εξήγηση».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης