Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Θεοχάρης (Γ.Γ.Δημοσίων Εσόδων) – Το μέρισμα δεν θα συμψηφιστεί με τυχόν οφειλές – Έχουν εγκριθεί 185.000 αιτήσεις

Θεοχάρης (Γ.Γ.Δημοσίων Εσόδων) – Το μέρισμα δεν θα συμψηφιστεί με τυχόν οφειλές – Έχουν εγκριθεί 185.000 αιτήσεις
Ομαλά προχωρά η διαδικασία
Την άποψη ότι η διαδικασία για το κοινωνικό μέρισμα προχωρά ομαλά και ότι έως τώρα έχουν εγκριθεί 185.000 αιτήσεις εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοχάρης υποστήριξε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί αυτούσιο και δεν θα συμψηφιστεί με τυχόν οφειλές των μερισματούχων.
Όπως είπε ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, έχουν απορριφθεί 340.000 αιτήσεις, με τις περισσότερες απορρίψεις να οφείλονται στο γεγονός ότι οι αιτούντες δεν ικανοποιούν είτε τα εισοδηματικά κριτήρια είτε τα κριτήρια περιουσιακής κατάστασης.
Ο κ.Θεοχάρης εκτίμησε πως συνολικά περίπου 600.000 νοικοκυριά ικανοποιούν τα κριτήρια για λήψη του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο μπορεί να «αγγίξει» περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες, τονίζοντας ότι  έως τώρα δεν έχει τεθεί ζήτημα τροποποίησης των κριτηρίων. Πάντως διευκρίνισε πως θα εξεταστεί το εάν υπάρχει λόγος για τυχόν αλλαγές, ειδικά σε περιπτώσεις όπου αιτήσεις απορρίπτονται για «λίγα ευρώ» εισοδήματος ή περιουσίας.
Όσον αφορά τα πρόσωπα που φιλοξενούνται, υπογράμμισε πως θα δοθεί ένα μέρισμα, συνολικά στην οικογένεια όπου φιλοξενείται.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης