Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

«Αγοράστε στερλίνα έναντι του ευρώ» συστήνει η Citigroup, στη σκιά της αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ

«Αγοράστε στερλίνα έναντι του ευρώ» συστήνει η Citigroup, στη σκιά της αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ
«Αγοράστε στερλίνα έναντι του ευρώ» συστήνει στους επενδυτές η Citigroup, λίγες ώρες πριν την καθιερωμένη μηνιαία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου και αναμένεται να ανακοινωθεί η αύξηση των επιτοκίων από το 1% στο 1,25%, με στόχο τη συγκράτηση του πληθωρισμού.
Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, η επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ μετά από αρκετό χρονικό διάστημα αναμένεται να αυξήσει τον πιστωτικό κίνδυνο στις χώρες της Ευρωζώνης, έναντι της Βρετανίας.
Την ίδια ώρα ολοένα και περισσότεροι αναλυτές έχουν προεξοφλήσει την αύξηση των επιτοκίων από την πλευρά της ΕΚΤ.
Και οι 46 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires δήλωσαν βέβαιοι ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2007, παρά τις εντεινόμενες ανησυχίες για την πορεία της κρίσης χρέους και την κατάσταση τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην Ιαπωνία.
Η πλειοψηφία μάλιστα των συμμετεχόντων στην εν λόγω σφυγμομέτρηση θεωρεί πιθανή μια νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 50-75 μονάδες ακόμη πριν το πέρας του τρέχοντος έτους, αλλά όχι πριν τον μήνα Ιούλιο.
Εν τω μεταξύ, το καλύτερό του τρίμηνο ύστερα από μια 10μηνη βουτιά διένυσε το ευρώ στις αρχές του 2011. Το ευρωπαϊκό νόμισμα για το μήνα Μάρτιο μέτρησε κέρδη 3,5%, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2008, ενώ η τριμηνιαία επίδοσή του θύμισε στιγμές… 1999, όταν δηλαδή το νόμισμα είχε κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στις αγορές.
«Το ευρώ παραμένει απίστευτα ισχυρό, παρά τις τρέχουσες συνθήκες», δηλώνει ο Alan Ruskin, στέλεχος της Deutsche Bank στη Νέα Υόρκη.
Οι επόμενες κινήσεις του νομίσματος των 17 είναι αβέβαιες, αν και σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, επικρατεί η άποψη ότι θα συνεχίσει ανοδικά…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης