Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

FAZ - Η Ελλάδα έχει 6 λόγους να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον - Ο Στουρνάρας "αρχιτέκτων" της επιστροφής στις αγορές

tags :
FAZ - Η Ελλάδα έχει 6 λόγους να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον - Ο Στουρνάρας
Η Καγκελάριος Merkel δεν έρχεται ως «ελεγκτής» αλλά ως «μάρτυρας» της επιτυχημένης στροφής για την ελληνική οικονομία
Η Ελλάδα μπορεί πλέον να ελπίζει, εκτιμά η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung και παρουσιάζει έξι λόγους που υποστηρίζουν αυτή την πεποίθηση, στον απόηχο της επιτυχημένης επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές.
Αναφορικά με τη σημερινή επίσκεψη της Καγκελαρίου Merkel στην Αθήνα, η εφημερίδα τονίζει ότι δεν έρχεται ως «ελεγκτής» αλλά ως «μάρτυρας» της επιτυχημένης στροφής για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τη FAZ οι έξι λόγοι «ελπίδας» για την Ελλάδα είναι:

- Η επιστροφή στις αγορές. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει διαφύγει τον κίνδυνο χρεοκοπίας, μετά τη, συμβολική έστω, επιστροφή στις αγορές
- Οι τράπεζες επέστρεψαν στο δρόμο της ιδιωτικοποίησης μετά την αναδιάρθρωσή τους με 40 δισ. από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης.
- Υποχωρεί σταδιακά η ισχύς της τρόικας, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου
- Η επανεκκίνηση των δημοσίων έργων καθώς η Κομισιόν έδωσε την έγκρισή της
- Θετικά σημάδια για τον ιδιωτικό τομέα, όπως χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό το 2013, μικρή αύξηση στον αριθμό κυκλοφορίας νέων οχημάτων, τα κέρδη του ΟΤΕ, η αύξηση των εξαγωγών και η αναμονή για αύξηση των επενδύσεων το 2014.
- Το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 2,9% το 2015

H FAZ χαρακτηρίζει "αρχιτέκτονα" της επιστροφής της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Η εφημερίδα σημειώνει πως ο 57χρονος οικονομολόγος έπρεπε να κάνει γι’ αυτό το μεγαλύτερο μέρος της δυσάρεστης δουλειάς. "Έπρεπε να υπερασπιστεί δραστικές περικοπές κατά το ένα τρίτο στους μισθούς του δημόσιου τομέα και στις συντάξεις, καθώς και αντιδημοφιλείς φόρους για τα ακίνητα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης