Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Αυστηρό τελεσίγραφο Rehn - Weidmann στη Γαλλία - Αναγκαία η μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% το 2015

Αυστηρό τελεσίγραφο Rehn - Weidmann στη Γαλλία - Αναγκαία η μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% το 2015
«Οι κανόνες υπάρχουν για να εφαρμόζονται και να γίνονται αποδεκτοί από όλους»
Αυστηρό τελεσίγραφο στη Γαλλία απέστειλαν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Olli Rehn και ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Jens Weidmann.
Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατέστησαν σαφές πως δεν θα διαθέσουν περαιτέρω χρόνο στη Γαλλία, προκειμένου να επιτύχει το δημοσιονομικό της στόχο.
Σημειώνεται πως η Γαλλία εξαιρείται μέχρι στιγμής από το χρυσό κανόνα της Κομισιόν, ο οποίος επιτάσσει το έλλειμμα να μην υπερβαίνει το 3% του ΑΕΠ.
«Οι κανόνες υπάρχουν για να εφαρμόζονται και να γίνονται αποδεκτοί από όλους» επισήμανε ο Ο. Rehn.
Σημειώνεται πως η Γαλλία διεκδικεί νέα παράταση της εξαίρεσης της από το χρυσό κανόνα, η οποία λήγει το 2014. Το Παρίσι έχει ήδη λάβει 2ετή εξαίρεση από την υλοποίηση του κανονισμού. Ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο το έλλειμμα της Γαλλίας να υποχωρήσει κάτω του 3% το 2015.

Τι μετέδιδε χθες, Πέμπτη 3 Απριλίου, το bankingnews.gr
Σκληρές διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες διεξάγει η Γαλλία, προκειμένου να καθοριστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.
Με την προθεσμία να λήγει στις 15 Απριλίου, Παρίσι και Βρυξέλλες πρέπει να καταλήξουν σε κοινούς στόχους όσον αφορά το έλλειμμα για το 2015.
Η γαλλική κυβέρνηση οφείλει να εναρμονιστεί με το «χρυσό» κανόνα της Ε.Ε., ο οποίος επιτάσσει το έλλειμμα να μην υπερβαίνει το 3%.
Σημειώνεται πως η Γαλλία έχει εξαιρεθεί του κανόνα για το 2013 και το 2014.
Το 2013 το έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 4,3% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας το στόχο του 4,1%.
«Η Γαλλία οφείλει να υλοποιήσει τις απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να σταθεροποιηθεί δημοσιονομικά» αναφέρει η Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης