Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Σκληρή επίθεση Τσίπρα στον Schulz για την… επαναχάραξη των ευρωπαϊκών συνόρων – «Ο Γερμανός ξεχνά την Κύπρο και τη Γιουγκοσλαβία»

Σκληρή επίθεση Τσίπρα στον Schulz για την… επαναχάραξη των ευρωπαϊκών συνόρων – «Ο Γερμανός ξεχνά την Κύπρο και τη Γιουγκοσλαβία»
Oμιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα
Για εθελοτυφλία στα κρούσματα επαναχάραξης των συνόρων στην Ευρώπη κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας τον υποψήφιο με το Σοσιαλδημοκρατικό Ευρωπαϊκό Κόμμα για την προεδρία της Κομισιόν, Martin Schulz.
Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στο Γερμανό πολιτικό, με αφορμή τη στάση της Ευρώπης στην ουκρανική κρίση.
«Έχει απολέσει τη μνήμη του ο κ. Σουλτς ή η συμμαχία του με την κυρία Μέρκελ τον εξωθεί σε ανακρίβειες;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.
«Διάβασα με έκπληξη και απορία τη δήλωση του κ. Σουλτς, για επαναχάραξη συνόρων στην Ευρώπη και για προσάρτηση τμήματος χώρας από άλλη, για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Έχει απολέσει τη μνήμη του ο κ. Σουλτς ή η συμμαχία του με την κυρία Μέρκελ τον εξωθεί σε ανακρίβειες; Μήπως ξέχασε τη Γιουγκοσλαβία; Ή μήπως δεν γνωρίζει ότι, για πρώτη φορά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύνορα στην Ευρώπη άλλαξαν με την εισβολή των στρατευμάτων του Αττίλα στην Κύπρο;» υποστήριξε χαρακτηριστικά.
«Αυτό που, πράγματι, συμβαίνει για πρώτη φορά σήμερα, με αφορμή την Ουκρανία, είναι η στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση μιας κυβέρνησης ακροδεξιών και φασιστών, που παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας της. Στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε το δικό της προηγούμενο, με την επιβολή κυρώσεων στην Αυστρία το 2000, όταν στην κυβέρνηση συμμετείχε το ακροδεξιό κόμμα του Γιεργκ Χάιντερ. Και προχωρά σε ψυχροπολεμικές ακροβασίες με τη Ρωσία. Τέτοιες δηλώσεις παραπέμπουν στο σκοτάδι του Ψυχρού Πολέμου. Αποδεικνύουν ότι ο κ. Σουλτς έχει εγκαταλείψει τη μεταπολεμική σοσιαλδημοκρατική παράδοση – και ιδιαίτερα την εμπνευσμένη Ostpolitik. Και μάλλον βρίσκεται πιο κοντά στην κυρία Μέρκελ παρά στον Βίλυ Μπραντ» εξήγησε εν συνεχεία. .
Σημειώνεται πως ο Martin Schulz, αναφερθείς στην περίπτωση της Κριμαίας, είχε υπογραμμίσει πως «για πρώτη φορά στην Ευρώπη από τον Ψυχρό Πόλεμο, ένα κράτος χρησιμοποίησε στρατιωτική δύναμη για να προσαρτήσει τμήμα ενός άλλου Κράτους. Η Ρωσία παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο. Αυτό είναι απαράδεκτο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση στην Κριμαία ως ένα εγερτήριο σάλπισμα, που θα μας ωθήσει να ξανασκεφτούμε την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις σχέσεις μας με τη Ρωσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης