Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

RBS - Επίδειξη ισχύος η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές... αλλά το μεγάλο στοίχημα παραμένει η στήριξη της πραγματικής οικονομίας

tags :
RBS - Επίδειξη ισχύος η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές... αλλά το μεγάλο στοίχημα παραμένει η στήριξη της πραγματικής οικονομίας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επιλυθούν όλα τα προβλήματα της οικονομίας
Με αυξημένη επιφύλαξη αντιμετωπίζει η Royal Bank of Scotland τη συζήτηση περί άμεσης - ακόμη και εντός του Απριλίου και πριν τις Ευρωεκλογές του Μαϊου - επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές για δανεισμό.
"Μια έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα αποτελέσει θετική έκπληξη για τη χώρα. Θα επιβεβαιωθεί η δύναμή της", σχολιάζουν οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας, αποτιμώντας τις εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους.
"Ωστόσο αυτό που πραγματικά θα πρέπει να ανησυχεί την Ελλάδα είναι το εξής: Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρις ότου να επιλυθούν τα προβλήματα που πνίγουν την πραγματική της οικονομία", σπεύδουν να προσθέσουν οι αναλυτές της RBS.
"Κλειδί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών είναι μια νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Οι συζητήσεις όμως για αυτό το ενδεχόμενο θα ξεκινήσουν μετά τις Ευρωεκλογές, ήτοι το καλοκαίρι", καταλήγουν.
Στο μεταξύ, όπως έχει ήδη αναφέρει από νωρίς το www.bankingnews.gr, το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) χαρακτηρίζει εφικτή την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές εντός του Απριλίου, αλλά και ρεαλιστικό ένα επιτόκιο της τάξης του 5,5% για την έκδοση 5ετούς ομολόγου ύψους 1,5 με 2 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης