Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Hoyer (ETEπ) - Ενδείξεις ανάκαμψης σε Ελλάδα και Ευρώπη - Οι δήμοι και οι περιφέρειες θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο

tags :
Hoyer (ETEπ) - Ενδείξεις ανάκαμψης σε Ελλάδα και Ευρώπη - Οι δήμοι και οι περιφέρειες θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο
Tα θετικά αποτελέσματα καθυστερούν να περάσουν στην πραγματική οικονομία
«Διαφαίνονται ενδείξεις ανάκαμψης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο σύνολο της Ευρώπης», δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) W. Hoyer από το βήμα της 6ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης των Περιφερειών και Πόλεων, τονίζοντας ωστόσο, ότι τα θετικά αποτελέσματα καθυστερούν να περάσουν στην πραγματική οικονομία, και οι τοπικές κοινωνίες νιώθουν περισσότερο τα προβλήματα και την έλλειψη χρηματοδότησης.
Η κρίση έδωσε ισχυρό πλήγμα στην αρχή της σύγκλισης που διέπει την ΕΕ και που αποσκοπεί στη σύγκλιση του πλούτου, ανέφερε ο επικεφαλής της ΕΤΕπ ενώπιον των συνέδρων των ευρωπαϊκών περιφερειών, για να υπογραμμίσει ότι ποτέ άλλοτε οι διαφορές δεν ήταν μεγαλύτερες και πως το μεγαλύτερο τμήμα της περιφέρειας της ΕΕ έχει χάσει αγοραστική δύναμη, ενώ ένα μεγάλο τμήμα έχει μεταναστεύσει.
Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που αποτελεί ιδιοκτησία των 28 κρατών-μελών, τόνισε ότι σκοπός της είναι να παρέχει φτηνά δάνεια. Παρακολουθούμε, εξήγησε, τις προτεραιότητες των έργων σε περιφερειακό επίπεδο.
"Τα τελευταία χρόνια δώσαμε 95 δισ. σε συγχρηματοδότηση που μεταφράζεται σε 200 δισ. ευρώ" σημείωσε και έδωσε ένα παράδειγμα από την Ελλάδα. Δόθηκαν, ανέφερε ο Hoyer, 2 δισ. εστιασμένα σε έργα όλων των περιφερειών για τεχνική αρωγή που έδωσαν ζωή σε πολλά έργα και αυτό ελπίζουμε να επαναληφθεί την περίοδο 2014-20. "Οι περιφέρειες και οι πόλεις είναι σημείο-κλειδί για την ανάπτυξη της Ευρώπης και η χρηματοδότηση των έργων σ’ αυτό το επίπεδο είναι σημαντική", σημείωσε.
Στην περίοδο 2007-13, σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΤΕπ υπέγραψε συμφωνίες αξίας 175 δισ. ευρώ για έργα που διεξάγονται σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στις επενδύσεις σε πολλούς τομείς, όπως κατάρτιση, κοινωνικές υπηρεσίες, άρδευση, έρευνα και ανάπτυξη, κλιματικά ζητήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης