Υγεία & Χρηστικά Νέα

Υπ.Οικονομικών – Διευκρινίσεις για τις υποβολές μισθωτηρίων από τους αγρότες

Υπ.Οικονομικών – Διευκρινίσεις για τις υποβολές μισθωτηρίων από τους αγρότες
Προς αποφυγή παρερμηνειών



Διευκρινίσεις σχετικά με τις υποχρεώσεις των αγροτών για τις υποβολές μισθωτηρίων παρέχει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες.
Συγκεκριμένα, το υπ.Οικονομικών αναφέρει ότι η υποχρέωση δήλωσης της μίσθωσης βαρύνει τον εκμισθωτή και όχι το εκμεταλλευτή του χωραφιού (αγρότη) καθώς και ότι όσα μισθωτήρια δεν είχαν υποβληθεί με το χειρόγραφο σύστημα (μέχρι 31/12/13) μπορούν να υποβληθούν μέχρι 28/02/14 χωρίς πρόστιμα.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι εάν ένα μισθωτήριο είναι στη μέση της διάρκειάς του, δεν πρέπει να υποβληθεί ξανά, παρά μόνο στην ανανέωση. Αν, φυσικά, υπήρχε υποχρέωση υποβολής και δεν δηλώθηκε αρχικά, μπορεί να υποβληθεί μέχρι 28/2 χωρίς πρόστιμα.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι οι  εκμισθωτές έχουν ένα μήνα από την σύναψη της μίσθωσης για να την υποβάλλουν ηλεκτρονικά, ότι οι μισθώσεις μέχρι 100 ευρώ δεν έχουν υποχρέωση υποβολής στο ηλεκτρονικό σύστημα, όπως δηλαδή ίσχυε και με το προηγούμενο σύστημα και ότι οι προφορικές συμφωνίες μισθώσεων έχουν υποχρέωση υποβολής, όπως ακριβώς και οι έγγραφες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης