Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Έντονο ενδιαφέρον της Σαουδικής Αραβίας για τις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις – Σε πρώτο «πλάνο» οι ενεργειακές εταιρείες

Έντονο ενδιαφέρον της Σαουδικής Αραβίας για τις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις – Σε πρώτο «πλάνο» οι ενεργειακές εταιρείες
Στο ΥΠΕΚΑ ο Σαουδάραβας πρέσβης
Το έντονο ενδιαφέρον των Σαουδαράβων επιχειρηματιών για το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, γνωστοποίησε στον υπουργό Περιβάλλοντος ο πρέσβης της αραβικής χώρας στην Αθήνα,  Rayed Khalid A Krimly.
Ειδικότερα, ο Σαουδάραβας πρέσβης εξήρε το ενδιαφέρον των συμπατριωτών του για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ενεργειακών εταιρειών, προαναγγέλλοντας μάλιστα, άμεσες εξελίξεις.
Παράλληλα, ο Rayed Khalid A Krimly εκδήλωσε ζωηρό ενδιαφέρον για ενεργειακά ζητήματα όπως αυτό της επάρκειας πηγών και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Επίσης, επιβεβαίωσε τις θερμές σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας  και Ελλάδας και κατέστησε αναγκαία την περαιτέρω επέκταση των οικονομικών δεσμών.
Εκ μέρους του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Γιάννης Μανιάτης εξήρε το ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στην ελληνική ενεργειακή ατζέντα, καθώς όπως εξήγησε, οι εισαγωγές πετροχημικών ανήλθαν το 2012 στα 2,5 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 100% έναντι του 2011.
Παράλληλα, υποστήριξε πως ο  ελληνικός εμπορικός στόλος διαδραματίζει βαρύνοντα ρόλο στο εξωτερικό εμπόριο της Σαουδικής Αραβίας.

Τι μετέδιδε χθες, το bankingnews.gr:
Στην Αθήνα βρίσκονται Σαουδάραβες αξιωματούχοι και συγκεκριμένα μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Σαουδικής Αραβίας.
Οι αξιωματούχοι συμμετέχουν στην «Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Σαουδικής Αραβίας - Ελλάδας» και σήμερα είχαν κρίσιμη συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και διεύρυνσης των σχέσεων Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας στο εμπορικό, στο οικονομικό και στο επιχειρηματικό πεδίο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Ελλάδα έχει "επενδύσει" στο στοίχημα να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον από τους Σαουδάραβες.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν επίσης οι σχέσεις των δύο χωρών και οι γενικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Όπως ανέφερε στις 12 Φεβρουαρίοπυ το www.bankingnews.gr, έτοιμος για επενδύσεις στην Ελλάδα - και συγκεκριμένα στον τουριστικό κλάδο - δήλωσε ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Al Waleed bin Talal, ιδρυτής, πρόεδρος και CEO της Kingdom Holding Company.
Ο Al Waleed bin Talal συναντήθηκε με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία - την περασμένη εβδομάδα - πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης