Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Eurobank: Αδύναμες οι επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών εκτός εάν… Τι θα συμβεί στις μετοχές

Eurobank: Αδύναμες οι επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών εκτός εάν… Τι θα συμβεί στις μετοχές
Για αδύναμες επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών κάνει λόγο σε νέα έκθεσή της με τίτλο «Lackluster performance, unless …» («Θαμπές επιδόσεις», εκτός εάν…) και ημερομηνία 18 Μαρτίου η Eurobank Equities, τονίζοντας ωστόσο ότι οποιαδήποτε νέα εξέλιξη στο μέτωπο των συγχωνεύσεων θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην κίνηση των μετοχών στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.
«Πέραν των εξελίξεων σε μακροοικονομικό επίπεδο, μοναδικός καταλύτης που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις τραπεζικές μετοχές είναι το ενδεχόμενο κινητικότητας στην κατεύθυνση των συγχωνεύσεων» εκτιμούν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.
Κάνοντας ειδική μνεία στην πρόσφατη πρόταση της Εθνικής προς την Alpha για φιλική συγχώνευση, η Eurobank Εquities αναφέρει χαρακτηριστικά "Η Εθνική έκανε μια πρόταση, η Alpha την απέρριψε, αλλά η πρόταση παραμένει".
Αναφερόμενη στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τραπεζών, η χρηματιστηριακή σχολιάζει ότι δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τα θέματα – «συνήθεις ύποπτοι» που συνδέονται με την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, τα επίπεδα ρευστότητάς τους, καθώς και με την ποιότητα των περιουσιακών τους στοιχείων θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
H Eurobank Equities «χαιρετίζει» παράλληλα, στην έκθεσή της, τις πρωτοβουλίες των τραπεζών για ενίσχυση των κεφαλαίων τους στη διάρκεια των τελευταίων τριμήνων.
Εστιάζοντας περαιτέρω στην εικόνα που παρουσιάζει η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, η χρηματιστηριακή κάνει ειδική αναφορά στην αύξηση της χρηματοδότησης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από την ΕΚΤ.
Τέλος, εκτιμάται ότι τα προβληματικά δάνεια θα συνεχίσουν να αυξάνονται, στον απόηχο των δυσμενών μακροοικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική οικονομία, με έμφαση στην αύξηση της ανεργίας.

Οι τιμές στόχοι και η σύσταση των ελληνικών τραπεζών από τη Eurobank Equities:

Εθνική: Στα 11,40 ευρώ η τιμή στόχος, με σύσταση buy
Alpha Bank: Στα 5,80 ευρώ η τιμή στόχος, με σύσταση buy
Πειραιώς: Στα 2,10 ευρώ η τιμή στόχος, με σύσταση hold
AΤE: Στα 0,88 ευρώ η τιμή στόχος, με σύσταση hold
TT: Στα 3,10 ευρώ η τιμή στόχος, με σύσταση hold
Kύπρου: Στα 3,50 ευρώ η τιμή στόχος, με σύσταση buy

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης