Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Αργεντινή - Στο 44% ο ετήσιος πληθωρισμός - Νέος τρόπος υπολογισμού από την κυβέρνηση Kirchner για να καμφθούν οι αντιδράσεις

Αργεντινή - Στο 44% ο ετήσιος πληθωρισμός - Νέος τρόπος υπολογισμού από την κυβέρνηση Kirchner για να καμφθούν οι αντιδράσεις
Τα τελευταία επτά χρόνια η κυβέρνηση της Αργεντινής υποτιμά συστηματικά τα επίπεδα του πληθωρισμού
Το νέο δείκτη τιμών καταναλωτή παρουσίασε η Αργεντινή, όπως είχε προαναγγείλει, σε μια προσπάθεια να ξαναχτίσει τις σχέσεις της με τους ξένους επενδυτές.
Σύμφωνα με τον δείκτη , οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 3,7% τον Ιανουάριο του 2013, έναντι του Δεκεμβρίου του 2013.
Αυτό σημαίνει ότι ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση, διαμορφώνεται στο 44%, επίπεδο τετραπλάσιο από αυτό που ανακοίνωνε το Μπουένος Άιρες μέχρι πρόσφατα.
Πάντως, ο Alberto Ramos, οικονομολόγος της Goldman Sachs, εκτιμά ότι τα στοιχεία Ιανουαρίου, ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων και σηματοδοτούν μια ειλικρινή προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης Kirchner , προκειμένου να κλείσει η «ψαλίδα» ανάμεσα στα επίσημα στοιχεία και τις ιδιωτικές μετρήσεις για τα επίπεδα του πληθωρισμού στην Αργεντινή.
Η κυβέρνηση της Αργεντινής, υποτιμά συστηματικά τον πληθωρισμό τα τελευταία επτά χρόνια, όπως υποστηρίζουν οι επικριτές της.
Η απόφαση για την εισαγωγή του νέου δείκτη, έρχεται ένα χρόνο μετά αφότου η Αργεντινή έγινε η πρώτη χώρα που επικρίθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς απέτυχε να παρουσιάσει αξιόπιστα οικονομικά στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης