Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Σε στήριξη από τον πρώην διοικητή της ΕΚΤ J. C. Trichet ευελπιστεί η Ελλάδα για τις κρίσιμες μελλοντικές αποφάσεις - Συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα στο ΥΠΟΙΚ

tags :
Σε στήριξη από τον πρώην διοικητή της ΕΚΤ J. C. Trichet ευελπιστεί η Ελλάδα για τις κρίσιμες μελλοντικές αποφάσεις - Συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα στο ΥΠΟΙΚ
Ο Trichet ενημερώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
Σε στήριξη από τον πρώην διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean Claude Trichdet, ευελπιστεί η Ελλάδα, όσον αφορά τις  δύσκολες αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν από τους Ευρωπαίους.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο με τον  πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ και τον ενημέρωσε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Άλλωστε χθες, ο Trichet, μιλώντας σε εκδήλωσε στο Μέγαο Μουσικής, εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας θα δικαιωθούν.
Ο Trichet τόνισε ότι η Ελλάδα κατάφερε τρομερή δημοσιονομική προσαρμογή και από έλλειμμα ύψους 15% βρίσκεται σήμερα με ένα μικρό πλεόνασμα. «Όταν οριστικοποιηθούν και επαληθευτούν τα στοιχεία, πιστεύω ότι θα γίνει συζήτηση για τα επιτόκια και τη διάρκεια της χρηματοδότησης και οι προσπάθειες της Ελλάδας θα δικαιωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην διοικητής της ΕΚΤ παρομοίασε την ελληνική κρίση με το οικονομικό κραχ που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Βrothers το 2008 στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
"Η ελληνική κρίση ήταν αντίστοιχη, μέχρι ενός σημείου, με την υπόθεση της Lehman Βrothers. Ωστόσο η Ευρωζώνη απέφυγε τα χειρότερα και το μεγάλο σοκ", δήλωσε ο πρώην ισχυρός άντρας της ΕΚΤ που βρέθηκε στην Αθήνα.
Ο Trichet παραδέχθηκε πως η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την Ευρωζώνη δέχθηκε σοβαρό πλήγμα, ωστόσο υπερασπίστηκε τις δράσεις των Ευρωπαίων.
"Τα μέτρα που έλαβε η Ευρωζώνη απέτρεψαν το κραχ", δήλωσε ο Trichet, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Μαθήματα από την κρίση: Βελτιώνοντας την οικονομική και δημοσιονομική διακυβέρνηση της ζώνης του Ευρώ» που διοργανώνει η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. στο Μέγαρο Μουσικής σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και το Γραφείο Ελληνικής Προεδρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης