Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Εισαγγελία εφετών Αθήνας - Επείγον αίτημα στις τουρκικές αρχές για εκ νέου κράτηση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Τουρκία

Εισαγγελία εφετών Αθήνας - Επείγον αίτημα στις τουρκικές αρχές για εκ νέου κράτηση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Τουρκία
Επίκειται η έκδοσή του στην Ελλάδα
(upd2)Επείγον αίτημα, για την εκ νέου κράτηση του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελου Φιλιππίδη στην Τουρκία, απέστειλαν στις τούρκικες αρχές η εισαγγελία εφετών της Αθήνας και το αρμόδιο τμήμα εκδόσεων.
Οι ελληνικές αρχές επικαλούνται το δεύτερο αίτημα έκδοσης του Α. Φιλιππίδη στην Ελλάδα, το οποίο αφορά σε επισφαλή δάνεια προς τον Παναγιώτη Ευθυμίου.
Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, οι ελληνικές δικαστικές αρχές αναμένουν από ώρα σε ώρα το πλήρες κείμενο της απόφασης των τουρκικών αρχών, με το οποίο αφέθηκε ελεύθερος ο Άγγελος Φιλιππίδης, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Το τουρκικό δικαστήριο έκρινε μη νόμιμο το ένταλμα για τη σύλληψη του Α. Φιλιππίδη, που αφορούσε στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ, καθώς σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία απαιτείται πρώτα να έχει λογοδοτήσει ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών ο κατηγορούμενος και μετά να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του.
Σημειώνεται ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης δεν είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση στο στάδιο της εισαγγελικής έρευνας που είχε διεξαχθεί από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.
Η σημερινή απόφαση πρέπει να επικυρωθεί από δικαστήριο της Άγκυρας.
Ο κ. Φιλιππίδης μένει επί τούρκικου εδάφους και διαμηνύει μέσω των δικηγόρων ότι ο ίδιος σε κάθε περίπτωση θα εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών για να λογοδοτήσει.

Tι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε από τις τουρκικές αρχές ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης.
Η διαδικασία έκδοσης του κ. Φιλιππίδη στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
Ο κ. Φιλιππίδης θα παρουσιαστεί εκ νέου στην τουρκική δικαιοσύνη όταν οριστεί νέα ημερομηνία.
Σημειώνεται ότι ο κ. Φιλιππίδης κατηγορείται για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και εναντίον του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, το οποίο στη συνέχεια μετατράπηκε σε διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. εντοπίστηκε στην Τουρκία, όπου και συνελήφθη.
Πλέον επίκειται η έκδοση του στην Ελλάδα, μετά το σχετικό αίτημα που είχε υποβληθεί προς την Τουρκία και  το οποίο ενέκριναν τα τουρκικά δικαστήρια.
Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα προβλέπουν οι σχετικές διαδικασίες, ο Άγγελος Φιλιππίδης μετά την ολοκλήρωση της δίκης θα πρέπει να βρεθεί στην Ελλάδα εντός των επόμενων 48 ωρών.
Στην Κωνσταντινούπολη, σημειωτέον, έχει μεταβεί από το απόγευμα της Κυριακής ο αδερφός του κ. Φιλιππίδη προκειμένου να βρίσκεται στο πλευρό του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης