Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Κλιμακώνεται η επίθεση στην τρόικα – «Πυρά» και από τη Γαλλία - «Βάζει το πιστόλι στο κρόταφο των χωρών, επιβάλλοντας πολιτικές λιτότητας!»

tags :
Κλιμακώνεται η επίθεση στην τρόικα – «Πυρά» και από τη Γαλλία  - «Βάζει το πιστόλι στο κρόταφο των χωρών, επιβάλλοντας πολιτικές λιτότητας!»
Δηλώσεις του Γάλλου ευρωβουλευτή, Liem Hoanc Ngoc
Οξύτατη κριτική και από τη… Γαλλία δέχεται η τρόικα, καθώς ο Γάλλος ευρωβουλευτής Liem Hoanc Ngoc υποστήριξε πως η τριμερής επιτροπή βάζει «το πιστόλι στον κρόταφο» των χωρών που βρίσκονται σε κρίση επιβάλλοντας πολιτικές λιτότητας!
Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής διαμήνυσε πως οι πρακτικές της τρόικα αποκλείουν κάθε δημοκρατική συζήτηση με τις υπό διάσωση χώρες.
«Η τρόικα δημιουργήθηκε χωρίς νομική βάση, χωρίς διαφανείς κανόνες με στόχο να καθορίζει πώς λαμβάνονται και εκτελούνται οι αποφάσεις. Παρόλο που η (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή εξηγεί ότι τα κράτη δέχονται ελεύθερα τους όρους που επιβάλλονται, υπό τον έλεγχο των εθνικών κοινοβουλίων, θα πρέπει να αναρωτηθούμε για την ελευθερία αυτού που έχει το πιστόλι στον κρόταφο», εξήγησε ο Liem Hoanc Ngoc.
Αναφερθείς στην έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου για τη δράση της τρόικα, ο Γάλλος ευρωβουλευτής διαμήνυσε πως αυτή πραγματοποιείται με , μια «καθυστέρηση που αποκαλύπτει πλήρως τον δρόμο που μένει να διανύσουμε για να ολοκληρώσουμε τη δημιουργία μιας Ευρώπης πραγματικά δημοκρατικής
«Αν η έρευνα αυτή συμβάλει στην αύξηση της συμμετοχής στις επερχόμενες ευρωεκλογές, κάτι που είναι προϋπόθεση για να αλλάξει πορεία η Ευρώπη, θα θεωρήσω την αποστολή μας σε μεγάλο βαθμό επιτυχημένη» κατέληξε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης